Connect with us

DIVIZIA A1

Marius Ciortea revine în Divizia A1 după o absenţă de 3 ani!

Fostul internațional revine în campionatul intern după ce a cucerit eventul de două ori la rând în Anglia cu Polonia London şi după o nouă aventură în ţările arabe, la Mtein Volleyball Club Promoted din Liban


În cariera sa de peste 15 ani pe prima scenă a voleiului românesc, Marius Ciortea (n. 20 Iulie 1984) a trecut pe la mai multe echipe, precum Steaua Bucureşti, VCM LPS Piatra Neamţ, CS Remat Zalău, Unirea Dej, SCMU Craiova şi “U” Cluj.

Cele mai importante performanţe au fost realizate tocmai în Sălaj, acolo unde îşi are rădăcinile (părinţii sunt din comuna Rus).

Astfel, în anul 2010, voleibalistul a devenit campion naţional cu CS Remat Zalău şi tot cu gruparea sălăjeană a evoluat în grupele Ligii Campionilor.

În ultimii ani, însă, fostul internaţional a pus accentul mai mult spre transferurile peste graniţe, astfel că Ciortea a jucat în Qatar şi Liban, pentru ca în sezonul 2014 – 2015 să “bifeze” încă un sezon în Divizia A1, la Steaua Bucureşti.

A fost doar o excepţie, deoarece trăgătorul secund s-a transferat din nou în străinătate, de data aceasta în Anglia, acolo unde a cucerit cupa şi campionatul de două ori la rând (2016 şi 2017)!

În ultimul sezon, sălăjeanul a îmbrăcat din nou tricoul unei formaţii din ţările arabe. Este vorba despre nou-promovata Mtein Volleyball Club Promoted din Liban, cu care s-a clasat pe locul 7 într-un campionat cu 12 echipe.

Sigur că aventurile în ţările arabe pot fi o reţetă financiară bună, dar voleibalistul în vârstă de 34 de ani vrea să joace mai aproape de acasă, de Zalău, acolo unde s-a căsătorit şi unde locuieşte alături de soţia şi fetiţa sa.

În aceste condiţii, Marius Ciortea este pregătit să revină în voleiul românesc. Recent, el a ajuns la un acord cu nou-promovata CSM Câmpia Turzii, urmând ca în zilele viitoare să semneze şi contractul.

Din câte se pare, la gruparea clujeană vor poposi şi mai mulţi jucători din Brazilia pentru ca formaţia pregătită de zălăuanul Dan Remeş să poate face o figură cât mai frumoasă pe prima ligă!

 

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 18 iulie.

2883 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1