Connect with us

HANDBAL

Raluca Kelemen, în topul portarilor de la Mondiale!


În meciurile României de la turneul final, “portăriţa” de la HC Zalău a avut evoluţii bune spre foarte bune, iar într-o statistică întocmită de Federaţia Internaţională de handbal se află pe locul 4 la cele mai multe mingi parate!


Timp de două săptămâni, naționala României de tineret a participat la Campionatul Mondial din Ungaria, unde s-a clasat pe locul 8.

Pentru iubitorii handbalului sălăjean interesul de a urmări acest turneu final a fost mult mai mare, având în vedere că pe banca tehnică a “tricolorelor” s-a aflat Gheorghe Tadici, iar în lotul României au fost şi trei jucătoare de la HC Zalău, este vorba de Diana Nichitean, Andreea Stîngă şi Raluca Kelemen.

Dacă primele două au evoluat mai puţin, “portăriţa” Raluca Kelemen a impresionat la acest turneu final, chiar dacă naţionala României s-a clasat doar pe locul 8. Kelemen a evoluat în toate cele nouă partide disputate de România şi aproape în fiecare joc s-a remarcat prin paradele sale, astfel că la finalul turneului a reuşit să intre în topul celor mai buni portari.

Potrivit unei statistici întocmite de Federaţia Internaţională de Handbal, “portăriţa” de la HC Zalău se situează pe locul 4 într-un clasament al portarilor cu cele mai multe parade.

Raluca Kelemen a reuşit să se remarce şi să pareze nu mai puţin de 76 de mingi, dintr-un total de 214 aruncări spre poarta sa. Portarul de la HC Zalău a strâns un procent de 36%, cu 2% mai puţin decât Ten Holte Yara de la Olanda, care cu un procentaj de 38% şi cu 91 de mingi parate dintr-un total de 237 de aruncări s-a clasat pe primul loc în acest top.

Pe locul secund în acest top al portarilor s-a clasat   Milling Amalie de la Danemarca cu 85 de parade din 220 de aruncări, în timp ce pe locul al treilea a fost Arruda Renata Lais de la Brazilia cu 82 de intervenţii din 203 aruncări.

Cele mai bune meciuri făcute de Raluca Kelemen  la turneul final au fost în grupe cu Japonia, având un procentaj de 44% şi şapte intervenţii la 16 acţiuni, dar şi cu Angola, când a fost decisivă la calificarea în optimi. În acest meci, tânăra “portăriţă” a ajuns să pareze 22 de aruncări dintr-un total de 43, reuşind să apere şi două aruncări de la 7 m, astfel că a strâns un procentaj de 51%!

Şi în meciul din optimi, cu Croaţia, Kelemen a avut un rol important în calificarea României în sferturi, ea având 10 intervenţii la 22 de aruncări, (procentaj de 45%).

“Raluca Kelemen ne-a ajutat foarte mult la Campionatul Mondial. A avut intervenţii bune la meciurile din grupe, dar şi în partida cu Croaţia, din optimi. Aceste evoluţii o pot ajuta să prindă experienţă”, a spus Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL