Connect with us

Feminin

“U” Olimpia Cluj şi-a luat atacant din St. Kitts and Nevis


“U” Olimpia Cluj a reuşit să-şi asigure serviciile jucătoarei Phoenetia Maiya Browne, jucătoare care a evoluat ultima dată la Croix de Savoie Feminine Ambilly, în Liga a II-a franceză


Multipla campioană a României domină competiţiile interne, nu e niciun secret, însă cei din conducerea grupării clujene îşi doresc un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor. Pentru a izbuti acest lucru, multipla campioană a României transferă pe bandă rulantă.

Astfel, după ce s-a întărit în compartimentul defensiv, reuşind transferul Anniei Wickett, gruparea de pe Someş şi-a “întărit” şi compartimentul ofensiv.

Noul atacant al “U” Olimpiei Cluj vine tocmai din St. Kitts and Nevis, o ţară insulară din arhipeleagul Antilele Mici. Este vorba despre Phoenetia Maiya Browne, în vârstă de 24 de ani.

Să spunem că Browne nu este doar jucătoare de fotbal şi pe lângă această “meserie”, Phoenetia este şi inginer civil, fiind licenţiată la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii. Nu s-a mulţumit doar cu atât şi masteratul l-a obţinut la Universitatea din Texas.

La ambele Universităţii, noua jucătoare a “U” Olimpiei Cluj a evoluat la echipa de fotbal feminin, în NCAA Division 1. După terminarea studiilor, fotbalista şi-a continuat visul şi a făcut pasul către fotbalul feminin european, ajungând la UMF Sindri din prima ligă islandeză.

După experienţa din Islanda, Phoenetia Maiya Browne a făcut pasul către Franţa, evoluând la Croix de Savoie Feminine Amabilly din Liga a II-a.

Aceasta a fost ultima experienţă a atacantului din St. Kitts and Nevis înainte să ajungă la “U” Olimpia Cluj-Napoca. Browne s-a alăturat deja lotului Olimpiei prezent în cantonamentul de la Zlatna.

“Sunt foarte recunoscătoare pentru oportunitatea de a juca la U Olimpia Cluj în Liga Campionilor. Vin la Cluj-Napoca după sezonul petrecut în Franţa la Croix de Savoie Feminin şi în Islanda la UMF Sindri. De asemenea, am terminat recent de jucat în calificările Cupei Mondiale alături de Naţionala St. Kitts and Nevis, unde am avut oportunitatea să fiu căpitanul echipei. O să vin la U Olimpia Cluj să aduc experienţă echipei şi să contribui la succesul formaţiei. Sunt deja în cantonament cu echipa de 5 zile şi este o experienţă grozavă. Fetele sunt minunate şi foarte talentate, iar staff-ul tehnic este format din oameni foarte pricepuţi. Sunt încântată de această nouă experienţă şi de faptul că voi juca pentru prima dată în Liga Campionilor. Sper că vom avea parte de un turneu reuşit şi să ajungem cât mai departe în Liga Campionilor”, a spus Phoenetia Maiya Browne, pentru Sportul Sălăjean.

„Phoenetia este un atacant cu talie peste media obișnuită, jucătoare cu mare experiență, care deși provine din St. Kitts and Nevis și a studiat în SUA, a mai jucat în Islanda și ultima dată în Franța. Cu siguranță, alături de Cristina, Priscilla și Mara, va face Olimpia și mai puternică și mai de temut, atât în Champions League, cât și în campionatul intern. Abia aștept să le văd jucând în partidele amicale de săptămâna viitoare din Ungaria…Până atunci mai anunțăm încă două transferuri”, a spus președintele Alin Cioban, pentru site-ul oficial al clubului.


Alte articole pe acelaşi subiect:

“U” Olimpia Cluj a transferat o campioană din Statele Unite ale Americii


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Feminin