Connect with us

DIVIZIA A1

Interviu cu cărţile pe faţă. Adrian Feher: “Am simţit că la Zalău nu am fost respectat”


Experimentatul libero şi-a prelungit angajamentul cu Arcada Galaţi, acolo unde speră să cucerească medalia de aur. Cu toate acestea, fostul internaţional nu poate şterge cu buretele cei aproape nouă ani la Zalău, acolo unde a cucerit numai puţin de patru titluri naţionale şi de unde a plecat brusc, lăsând mai multe semne de întrebare


Adrian Feher a fost de departe cel mai vechi component al echipei de volei a Zalăului.

Originar din Baia Mare, valorosul libero a ajuns la poalele Meseşului în vara anului 2009, iar cu CS Remat şi CS Volei Municipal a cucerit patru titluri naţionale, trei medalii de argint şi o medalie de bronz, dar şi Cupa României.

Stabilit la Zalău, experimentatul voleibalist semnase în vara anului 2007 un nou contract pe doi ani, astfel că în anul viitor el “bifa” un deceniu în tricoul grupării sălăjene!

Din păcate, ceva s-a rupt între jucător şi conducerea clubului, astfel că – în iarnă – Feher  a plecat pe neaşteptate de la CS Volei Municipal.

Declaraţiile de după plecare au fost elegante de fiecare parte, însă e greu de crezut că Feher a lăsat baltă casa şi echipa sa de suflet, cu atât mai mult cu cât sălăjenii ţinteau un nou titlu naţional.

Acum, însă, totul este istorie pentru sportivul în vârstă de 38 de ani, care nu a trebuit să stea prea mult fără echipă, deoarece rapid a fost înregimentat de Arcada Galaţi acolo unde s-a clasat pe locul 2, atât în campionat, cât şi în cupă.

Despre fosta echipă, dar şi despre noua echipă cu care vrea să cucerească o medalie de aur, în următorul interviu, în care Adrian Feher a tras puţin perdeaua, lăsând să vină… lumina.

 


Reporter: Văd că, după ce ai câştigat titlul la Ploieşti şi la Zalău, nu te laşi şi vrei să repeţi performanţa şi la Galaţi?

Adrian Feher: Da. Am decis sa rămân la Arcada Galaţi pentru că este un club care îşi propune şi are şanse reale la titlu de campioană în sezonul următor. Sezonul trecut am pierdut la un punct medaliile de aur din neatenţie, iar sezonul acesta sper să nu mai facem gafe precum cea de la Baia Mare, unde am pierdut trei puncte şi, implicit, titlul.

 

Adrian Feher: “Este şi aproape imposibil să nu iei o medalie în România cu bugetul Zalăului!”

Rep.: Poate fi Zalăul o contracandidată la titlu pentru Arcada?

A.F.: Sigur. Cu siguranţă, CS Volei Municipal este o candidată la podium an de an. La fel va fi şi în sezonul viitor. Păi, e şi aproape imposibil să nu iei o medalie în România cu bugetul Zalăului.

Cea mai grea suferinţă a voleiului din Sălaj: dispariţia suporterilor

Rep.: Păi, în campionatul trecut, am cam ratat medaliile, adică s-a cam întâmplat… imposibilul.

A.F.: Sezonul trecut a fost unul modest, dar pierderea grea pentru Zalău nu a fost rezultatele şterse. Cea mai grea pierdere a fost lipsa suporterilor de la meciuri. Foarte rar am văzut Sala Sporturilor atât de goală la meciurile de volei!?

Rep.: Crezi că schimbarea lui Marian Constantin a fost benefică pentru echipă?

A.F.: Nu pot să îmi dau seama de acest lucru. Constantin a lăsat echipa pe locul 4 şi în semifinalele Cupei României. Cu Jeliaskov pe bancă, CS Volei Municipal a terminat pe 4, deci dacă ne uităm după clasament nu văd nimic în plus. Cred că dacă îl lăsau pe bancă pe Bogdan Nicolae, rezultatul era acelaşi. În plus, conducerea îi dădea o şansă unui antrenor tânăr şi talentat, care în plus ere şi din Zalău.

Se gândeşte la retragere!?

Rep.: A avut şi Zalăul doi jucători de mare valoare, Feher şi Gontariu, cu care s-a şi luat titlul naţional, dar niciunul dintre ei nu au mai fost ofertaţi. Cum comentezi acest subiect?

A.F.: Sigur, Gontariu şi Feher au pus umărul la titlul naţional câştigat de CS Volei Municipal în anul 2017. Cu toate acestea, oferte din partea Zalăului  nu am primit în această vară, deşi ambii am fi vrut să revenim acasă. Se pare că nu am avut loc în echipa pe care o doresc oamenii de aici. Anul acesta, Zalăul a făcut o echipă extrem de puternică şi poate că oamenii nu credeau că pot face faţă la un nivel atât de înalt. Oricum, rămâneam la Galaţi şi pentru sezonul următor, deoarece mă simt foarte bine acolo şi de acolo vreau să mă retrag din volei, la finalul sezonului.

 

“Au fost şi nişte lucruri destul de urâte la CS Volei Municipal”

Rep.: Totuşi, de ce ai decis brusc să te desparţi de Zalău, acolo unde aveai contract şi unde te-ai simţit foarte bine tot timpul.

A.F.: Am decis să plec de la Zalău în momentul în care am văzut că lucrurile nu mergeau în direcţia corectă. Vă daţi seama că am plecat de acasă cu părere de rău şi nu a fost o decizie uşoară, dar am simţit că la Zalău nu eram respectat. Au fost şi nişte lucruri destul de urâte, pe care nu aş vrea să le spun, pentru că nu mai are rost.

Rep.: În sezonul trecut, Arcada a fost pe locul doi în campionat, dar şi în Cupa. Cum au fost văzute aceste rezultate la Galaţi?

A.F.: Sigur, s-a dorit primul loc, dar sperăm că în noul sezon vom reuşi să cucerim titlul şi atunci toată lumea va fi fericită!

“Cine a spus că CS Volei Municipal a fost în finala Cupei României cred că se referea la anul… 2017”

Rep.: Apropo de Cupă, pe la Zalău s-a spus că CS Volei Municipal a fost în finală. Atunci, voi şi Tricolorul Ploieşti în ce finală aţi fost?

A.F.: Păi, în finală au fost Arcada şi Tricolorul. Eu nu ştiu cine a văzut Zalăul în finală, dar cine a spus asta cred că se referea la anul… 2017, când aşa a fost…. Cred că s-a făcut o confuzie şi poate că cineva nu urmăreşte îndeaproape fenomenul.

Rep.: Adriane, ai fost atâţia ani la Zalău, iar acum joci la Arcada Galaţi. Care crezi că ar fi diferenţele dintre cele două formaţii?

A.F.: Păi, în primul rând, acolo cam totul se face pe bani privaţi, nu ca şi la Zalăul unde Primăria finanţează în mari proporţii. Şi la nivel de structură de conducere există diferenţe. La Galaţi, domnul Mantu este finanţator, nu este angajat sau salariat al clubului. El dă bani, nu ia, cum se întâmplă la Zalău, cu domnul preşedinte – Vasile Coţa.

 

Despre implicarea politicului în sport şi se numirile la comandă

Rep.: Ce părere ai despre numirea politică a unor oameni care nu au avut de-a face nimic cu sportul în conducerea unor structuri sportive? 

A.F.: Nu ştiu dacă este neapărat rău. Trebuie să vedem şi partea pozitivă a problemei. Dacă pui un om care nu are nimic în comun cu sportul într-o funcţie de conducere din sport nu este atât de grav, pentru că nu omoară pe nimeni. Mult, mult mai grav ar fi să îl numeşti director la un spital, deoarece aşa mulţi oameni ar suferi. Aşa că, vorba românului <las-o bă că merge şi aşa>.

Rep.: Un gând pentru sezonul viitor?

A.F.: Îmi doresc sa câştig titlul de campioană cu Arcada Galaţi, iar Zalăului mult succes în noul sezon şi o clasare pe podium.

 

Mai multe, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 11 iulie.

2555 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1