Connect with us

FOTBAL

Unirea Mirşid va fi o candidată la titlu şi în următorul sezon


“Vrem să ne îmbunătăţim proiectul şi să face o echipă şi mai puternică pentru campionatul următor”, a anunţat Călin Bereschi


În scurta sa istorie, Unirea Mirşid a reuşit performanţe notabile în fotbalul sălăjean. Înfiinţată în vara anului 2012, gruparea condusă de Călin Bereschi a şi promovat în Liga a IV-a după primul sezon, iar după ce şi-a format un lot pe măsură a reuşit să câştige primul titlu în sezonul 2015 – 2016. La primul baraj de promovare, Unirea Mirşid a pierdut cu 1 – 0 şi 7 – 0 în faţa celor de la Viitorul Ulmeni, iar o diferenţă asemănătoare s-a consemnat şi la jocurile de baraj din această vară cu Sticla Arieşul Turda.

După o înfrângere cu 6 – 0 la Turda, Ciprian Pavel şi colegii săi au pierdut şi jocul retur de la Popeni cu 4 – 2. Deşi a ratat promovarea, Unirea Mirşid are planuri măreţe pentru campionatul următor şi vrea să îşi întărească lotul pentru a putea din nou să atace titlul.

“Vom continua în Liga a IV-a şi încercăm să îmbunătăţim proiectul. Vrem să facem o echipă mai puternică şi deja discutăm cu câţiva sponsori şi colaboratori. Fotbalul va merge în continuare la Mirşid şi ar fi păcat să nu fie aşa având în vedere de investiţia pe care am făcut-o”, a spus conducătorul Călin Bereschi, imediat după meciurile de baraj.

“Din judeţul nostru, în Liga a III-a vor putea juca doar echipele din oraşe”, este de părere Călin Bereschi

A trecut deja un an de zile de când FC Zalău s-a desfiinţat, iar judeţul Sălaj a rămas fără echipă în Liga a III-a. Această perioadă “neagră” pentru fotbalul sălăjean se va mai prelungi cel puţin cu încă un an, după ce campioana Sălajului, Unirea Mirşid a ratat promovarea. Conducătorul de la Mirşid este sceptic în privinţa echipelor din Liga a IV-a Sălaj care ar putea face faţă în Liga a III-a şi din punct de vedere financiar şi crede că doar echipele din oraşe ar putea avea susţinere în liga superioară.

“În Liga a III-a vor putea juca doar echipele de oraş. Nu cred că existe comună care să poată susţină o echipă de fotbal în acest eşalon fie că vorbim de Nuşfalău, Bălan sau Crişeni, care au o situaţie financiară cu mult mai bună decât noi. În schimb, Zalăul, Şimleul şi Jiboul ar putea susţine o echipă în Liga a III-a, dar important să vrea acest lucru şi să îşi formeze echipe puternice cu care să ajungă la baraj şi să promoveze”, a declarat Călin Bereschi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL