Connect with us

DIVIZIA A1

Decizie surprinzătoare luată de internaţionalul Adi Gontariu!


Valorosul universal s-a despărţit de Arcada Galaţi, iar în această vară s-a decis să ia o pauză în volei, cel puţin până în iarnă


Fără doar şi poate, Adrian Gontariu (n. 14.05.1984) este cel mai valoros voleibalist zălăuan din ultimul deceniu. Universalul a cunoscut adevărate performanţe în voleiul românesc, dar mai ales în cel din străinătate şi a fost campion cu Deltacons Tulcea, Tomis Contanţa, Volei Municipal Zalău,  VfB Friedrichshafen sau Asseco Resovia Rzeszów.

Zălăuanul a mai câştigat cupe în România, Polonia, Franţa, iar în cariera sa a mai evoluat la Baniyas Abu Dhabi, Rennes Volley 35, AZS Politechnika Warszawska şi Arcada Galaţi.

La gruparea gălăţeană a ajuns în vara anului trecut, după ce a câştigat titlul cu Volei Municipal Zalău, însă pe Dunăre, Gontariu a devenit doar vicecampion al României.

La 34 de ani pe care i-a împlinit în luna mai, Gontariu mai are multe de spus în voleiul românesc şi cu siguranţă ar fi fost o soluţie bună şi la Volei Municipal pentru stagiunea următoarea, cu atât mai mult cu cât el s-a stabilit la Zalău.

Însă conducerea a optat pentru alte variante, astfel că voleibalistul zălăuan nu va juca la echipa la care a cucerit ultimul său titlu de campion, în sezonul 2016 – 2017.

Tot în această vară, Adrian Gontariu s-a despărţit de Arcada Galaţi şi chiar dacă a avut oferte să plece în străinătate, a luat o decizie surprinzătoare.

Voleibalistul a decis să facă o pauză din activitatea de performanţă, cel puţin până în iarnă, urmând să se dedice în această perioadă familiei.

“Am avut oferte din străinătate, dar nu le-am luat în calcu. După meciurile echipei naţionale voi reveni la Zalău şi mă voi focusa mai mult pe familie. Dacă voi avea oferte în iarnă şi voi dori să mai joc am să revin. De când eram junior am fost tot plecat, mergeam în august de acasă şi reveneam în luna mai. Acum m-am apucat de construcţia unei case, copilul este mic şi trebuie dus la creşă, iar soţia vrea să se apuce de muncă. Nu pot să îmi duc familia prin nuştiu ce ţări. Până în iarnă voi face o pauză în volei. Nu pot să zic că mă las, fiindcă mai vreau să joc volei, dar deocamdată am alte priorităţi. Consider că este o pauză meritată”, ne-a declarat Gontariu.

 

3036 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1