Connect with us

ALTE SPORTURI

Szabo Robert participă cu maşina de oraş şi la Cupa Luna Şes – VTM


Pilotul zălăuan încă are probleme la maşina de concurs, astfel că în prima etapă a Campionatului Internaţional ACR de Viteză pe Traseu Montan, sălăjeanul va concura la volanul maşinii sale de oraş, cu care a uimit la Raliul de la Carei


Când vine vorba de automobilism în Sălaj, nu poţi decât să te gândeşti la Szabo Robert şi la faptul că acesta este fără doar şi poate cel mai îndemânatic pilot pe care îl propune judeţul nostru. Indiferent de competiţie sau maşina cu care concurează, pilotul sălăjean s-a aflat mereu între primele locuri, făcând cinste Sălajului la competiţiile pe la care a participat.

Ultima lui “ispravă” a avut loc în urmă cu mai puţin de două săptămâni.

Astfel, la finalul lunii iunie, Szabo Robert a participat la etapa a IV-a din cadrul Campionatului Internaţional ACR de Rally Sprint de la Carei. Nimic neobişnuit până aici.

Doar că, sălăjeanul nu a participat cu maşina de concurs, ci cu o maşină de oraş, tot un Subaru Impreza, dar care nu era pregătit de întreceri. Cu toate acestea, sălăjeanul a cucerit locul 1 la clasa Avansaţi şi locul 3 la OPEN.

Ei bine, având în vedere că maşina sa de concurs încă nu este refăcută complet, Szabo Robert intenţionează să concureze în prima etapă din cadrul Campionatului Internaţional ACR de Viteză pe Traseu Montan tot la volanul maşinii de oraş.

Prima etapă din Campionatul VTM va avea loc chiar la sfârşitul acestei săptămâni. Mai exact, sâmbătă, 14 iulie, la Negreşti Oaş, în judeţul Satu-Mare, acolo unde se va desfăşura cea de-a cincea ediţie a Cupei Luna Şes.

“În proporţie de 99 la sută voi participa la Cupa Luna Şes. Voi lua startul, din nou, cu maşina de oraş, deoarece maşina de concurs nu este pregătită. O să fie greu, maşina este una de stradă şi având în vedere că traseul va fi montan va fi dificil”, spune Szabo Robert înainte primei etape din Campionatul Internaţional ACR de Viteză pe Traseu Montan.

Comparativ cu Raliul de la Carei, la Cupa Luna Şes este cu totul altceva. Nu mai este vorba despre Rally Sprint, ci despre VTM, ceea ce înseamnă o dificultate mult mai mare.

“Maşina este foarte bine pregătită de stradă, telescoape speciale, frâne mai mare, e modelul Estate de la Subaru Impreza. Comparativ cu Raliul de la Carei va fi mult mai greu, având în vedere că este un VTM. Dacă ai greşit ceva, nu zgârii bara, ci o distrugi complet. Poţi ajunge la viteze de 170 – 180 km/h, curbe foarte abrupte şi necesită o atenţie mult mai mare”, a mai spus pilotul sălăjean.

Chiar dacă va fi mult mai greu decât la Carei şi un traseu mai complicat, Szabo Robert este încrezător în forţele proprii şi speră să se întoarcă cu un rezultat bună de la competiţia din Satu Mare.

“La clasa la care voi participa, 99 la sută luăm un loc bun, vedem ce iese şi poate şi pe general putem să stabilim un barem bun, chiar dacă maşina este de stradă, fără cutie de viteze specială şi fără ajustări pentru concurs”, a încheiat Szabo Robert.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI