Connect with us

DIVIZIA A1

Şerban Paşcan s-a despărţit de Arcada Galaţi şi a semnat cu “U” Cluj!


După o perioadă de patru ani pe Dunăre în care a cucerit mai multe medalii, fostul internaţional schimbă aerul şi vrea să pună umărul la revenirea echipei Universitatea în prim-planul voleiului românesc


Şerban Paşcan este unul dintre puţinii voleibalişti care au reuşit să câştige titlul naţional de trei ori la rând cu CS Remat Zalău. De fapt, voleibalistul originar din Topliţa şi Adrian Feher sunt singurii jucători care în anii 2010, 2011 şi 2012 au ridicat trofeul deasupra capului.

După această perioadă extraordinară la poalele Meseşului, Paşcan s-a despărţit de CS Remat, dar nu şi de Sălaj, deoarece el a ajuns la CS Phoenix Şimleu, într-o perioadă în care gruparea de la poalele Măgurii activa în prima ligă. Un an a jucat pentru şimleuani, pentru ca în anul 2014 să se transfere la Arcada Galaţi.

Era momentul în care gruparea de pe Dunăre începea să se remarce în Divizia A1. Timp de patru ani, universalul a avut o perioadă bună la Galaţi, câştigând mai multe medalii, dar nu şi titlul naţional. În această vară, fostul internaţional s-a despărţit de Arcada şi recent a semnat un nou contract cu Universitatea Cluj.

Clasată în sezonul trecut pe ultimul loc ce permite rămânerea pe prima scenă a voleiului românesc, clujenii nu mai vor să aibă emoţii la evitarea retrogradării.

În aceste condiţii, conducerea a realizat în această vară mai multe transferuri mai importante, astfel că la gruparea “şepcilor roşii” au ajuns Marius Şoloc (Dinamo Bucureşti), Vlad Negrean (Ştiinţa Explorări Baia Mare), iar Dan Borota şi-a prelungit contractul. Recent, şi Şerban Paşcan şi-a pus semnătura pe un contract cu “U”, acolo unde fostul internaţional va juca cel puţin un sezon.

“Eu m-am simţit foarte bine la Galaţi. A fost foarte bine la Arcada, nimic de comentat. Însă, în viaţă mai au loc şi astfel de schimbări. M-am transferat la Universitatea Cluj, acolo unde am semnat pentru un an. Cred că pentru cariera mea a fost o alegere bună, deoarece mai trebuie să cobori, ca să ai de unde urca! La Cluj-Napoca nu au fost stabilite încă obiectivele, dar e clar că ne dorim să urcăm cât mai mult în clasament”, a declarat Şerban Paşcan pentru Sportul Sălăjean.

1401 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1