Connect with us

Feminin

Ştefania Vătafu s-a transferat la campioana Belgiei


Una dintre cele mai valoroase fotbaliste din fotbalul feminin românesc a semnat pentru un sezon cu gruparea RSC Anderlecht. “Este o nouă provocare şi un nou început pentru viaţa mea atât profesională, cât şi personală”, a declarat Ştefania Vătafu, pentru Sportul Sălăjean


Ştefania Vătafu, care azi împlineşte 25 de ani, este una dintre cele mai valoroase fotbaliste pe care le are România la ora actuală. Deşi este din Râmnicu Vâlcea, jucătoare care evoluează pe postul de mijlocaş s-a făcut remarcată la Olimpia Cluj, alături de care a cucerit mai multe titluri naţionale, precum şi trofee în Cupa României şi de unde a ajuns şi în Naţionala României de fotbal feminin.

După o perioadă de şapte sezoane şi jumătate, Vătafu a părăsit gruparea clujeană pentru a se alătura echipei UD Granadilla Tenerife. La echipa spaniolă, fotbalista româncă a avut evoluţii bune, fiind apreciată de conducerea grupării care s-a clasat pe locul 3 în campionat, în spatele campioanei Atletico Madrid, FC Barcelona şi Athletic Bilbao.

“A fost o experienţă interesantă şi frumoasă la Tenerife, fiind prima oară când am jucat în afara României. A fost un început bun şi mi-a deschis mai multe oportunităţi pentru viitorul meu”, ne-a declarat Ştefania Vătafu.

Evoluţiile sale în Spania au fost remarcate de către cei de la RSC Anderlecht, nimeni alta decât campioana Belgiei.

Gruparea belgiană a şi ofertat-o pe fotbalista în vârstă de 25 de ani, oferta fiind pe placul mijlocaşului, care a şi semnat zilele trecute un angajament valabil pentru următorul sezon cu belgienii.

Să spunem că RSC Anderlecht a câştigat de 5 ori titlul naţional în campionatul intern în anii 1987, 1995, 1997, 1998 şi anul acesta, 2018.  De alte 10 ori, gruparea belgiană a cucerit Cupa Belgiei, în 1984, 1985, 1987, 1991, 1994, 1996, 1998, 1999, 2005 şi 2013 şi de 3 ori Supercupa Belgiei în 1995, 1996 şi 1997.

RSC Anderlecht se va afla la startul noului sezon din Liga Campionilor. Campioana Belgiei face parte din Grupa 3, alături de Glasgow City, Gorinik Leczna şi Martve. Având în vedere că Ştefania Vătafu are experienţă la acest nivel, faptul că va face parte din lotul belgienilor nu va fi decât un beneficiu pentru ambele părţi.

“Este o nouă provocare şi un nou început pentru viaţa mea atât profesională, cât şi personală. Vom juca în grupele Women’s Champions League unde avem ca obiectiv depăşirea lor şi ajungerea în fazele următoare. O să ajut echipa cât mai mult posibil şi să îndeplinim toate obiectivele propuse de către club. Acest transfer sper să fie unul de bun augur pentru mine, iar până acum venirea mea a fost primită foarte bine de către staff şi de către colege”, a declarat Ştefania Vătafu, pentru Sportul Sălăjean.

Noul sezon din Liga Campionilor va debuta în 7 august, în timp ce campionatul intern din Belgia va debuta în luna septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Feminin