Connect with us

MINIFOTBAL

Dia Guard Divino, în primele opt echipe din ţară


Campioana Sălajului nu a reuşit să repete performanţa de anul trecut la Campionatul Naţional, iar de data aceasta a trebuit să se mulţumească cu o clasare în primele 8 locuri. Dia Guard Divino a terminat pe primul loc grupa, dar în sferturi a fost învinsă de Borussia Hermannstadt. Zălăuanii au rămas cu satisfacţia că au câştigat în grupă contra puternicei Tannzmanschaft, care a avut în lot jucătorii ce în vara anului trecut cucereau titlul naţional. Cealaltă formaţie sălăjeană – Autovip a reuşit să strângă cinci puncte în grupă, dar nu au fost suficiente pentru o calificare în sferturi


De joi şi până duminică, Alba Iulia a fost capitala minifotbalului românesc, unde şi-au dat întâlnire cele mai bune 20 de echipe din ţară, care s-au luptat pentru titlul naţional. Între cele mai puternice 20 de echipe din România s-au aflat Autovip şi Dia Guard Divino, campioana şi vicecampioana regională după turneul de la Arad, unde cele două grupări şi-au disputat finala, iar câştig de cauză a avut Autovip.

Dia Guard Divino a câştigat Grupa D după ce a bătut puternica Tanzmannschaft!

Campioana Sălajului a avut un debut perfect la Campionatul Naţional, iar în primul joc a trecut de Codavincii Reşiţa la o diferenţă de două goluri, după ce a controlat autoritar tot jocul.

A urmat o înfrângere cu Berr Hunters Alba Iulia, deşi sălăjenii au deschis scorul din primul minut. Până la urmă, rezultatul s-a decis la “masa verde”, având în vedere că echipa din Alba Iulia a folosit un jucător în stare de suspendare.  Tot la “masa verde” s-a decis şi jocul dintre Berr Hunters Alba Iulia şi Raal Bistriţa, astfel că echipa din Alba Iulia a fost deja ieşită din cărţile calificării.

Prima înfrângere la acest turneu pentru Dia Guard a venit în meciul cu Raal Bistriţa, în care zălăuanii au condus cu 1 – 0 şi 2 – 1 după golurile lui Raul Stanciu, dar bistriţenii au revenit şi s-au impus cu 3 – 2. Pentru ca formaţia lui Florin Marian Raţ să se califice în sferturi avea nevoie de o victorie în ultimul meci cu Tanzmannschaft Bucureşti, grupare în lotul căreia se aflau jucătorii ce anul trecut au câştigat titlul naţional.

Bucureştenii au condus cu 1 – 0, dar Dia Guard Divino a conştientizat importanţa jocului şi a avut o revenire importantă prin golurile reuşite de Ciprian Pavel şi Claudiu Băican. S-a terminat 2 – 1, iar Dia Guard Divino a ajuns în sferturi chiar de pe primul loc din grupă!

Oboseala şi-a spus cuvântul în sferturi

Dia Guard Divino nu a avut un lot foarte numeros la Alba Iulia şi s-a deplasat cu doar 10 jucători. Experimentatul Dan Mureşan a fost marea absenţă din lotul campioanei, iar toate aceste aspecte s-au simţit din plin în sferturile de finală. În faza eliminatorie, sălăjenii s-au duelat cu Borussia Hermannstadt, în faţa căreia au pierdut cu 2 – 0, după ce sibienii au condus cu 1 – 0 din prima repriză.

În urma acestui rezultat, Dia Guard Divino rămâne cu o clasare în primele opt echipe din ţară, însă nu a reuşit să îşi depăşească performanţa de anul trecut, atunci când a ocupat locul 4.

Noua campioană a României la minifotbal este MAV Sports Timişoara, care în finală a trecut cu 3 – 1 de Extratereştii Bistriţa.

Echipa timişoreană s-a aflat într-o grupă cu Autovip, iar meciul direct a fost destul de echilibrat, dar până la urmă, MAV Sports Timişoara a câştigat cu 2 – 1.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 11 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in MINIFOTBAL