Connect with us

BOX

Paul Magdaş, prima medalie de aur la Cupa României


“Mă bucur că prima mea medalie de la tineret este cea mai strălucitoare medalie, deoarece mă motivează să muncesc şi mai mult”, a declarat Paul Magdaş, pentru Sportul Sălăjean


În perioada 2 – 7 iulie, la Sighişoara, în Sala Sporturilor “Radu Voina” a avut loc desfăşurarea ediţiei din acest an a Cupei României la Box, rezervată categoriei de vârstă tineret.

La competiţia din judeţul Mureş, CSM Zalău a deplasat un lot format din trei pugilişti. Este vorba de Adrian Rus, care a luptat în limitele categoriei 75 de kilograme, Paul Magdaş, la 91 de kilograme şi Darius Forai, la +91 de kilograme.

Următorul sportiv care a intrat în competiţie a fost Paul Magdaş. Pugilistul care în anii trecuţi a fost şi pe la Centrul Olimpic de la Reşiţa şi multiplu medaliat la Campionatul Naţional şi Cupa României, atât la cadeţi, cât şi la juniori avea mari aşteptări şi se aştepta, de asemenea, multe de la el, chiar dacă acest nu a obţinut nicio medalie de aur la o competiţie importantă.

Descoperit de maestrul Ioan Popa, dar care acum se pregăteşte sub comanda antrenorilor Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea, Magdaş nu a dezamăgit la Cupa României de Tineret şi a reuşit să obţină cel mai bun rezultat din rândul sălăjenilor.

Pugilistul de la CSM Zalău a cucerit pentru prima dată medalia de aur la Cupa României la categoria 91 de kilograme, după 3 victorii din tot atâtea posibile.

După ce a trecut înainte de limită de Alexandru Constantina de la CSM Târgovişte, Magdaş a câştigat al doilea meci la puncte, asigurându-şi locul în finală, acolo unde îl aşteptat Codrin Bendiuc de la CS Box Club Stejarul Daneş.

Sălăjeanul nu a avut emoţii şi a gestionat bine tensiunea partidei, reuşind să se impună în cele din urmă înainte de limită în faţa sportivului din Mureş, cucerind medalia de aur. Este prima medalie obţinută de Paul Magdaş la categoria de vârstă tineret.

„Mă bucur mult pentru această medalie. Am muncit mult şi sper ca de acum înainte să scot rezultate tot mai bune. Am avut parte de meciuri bune şi pot spune că în al doilea a fost puţin mai greu, celelalte două, inclusiv finala, le-am câştigat înainte de limită. Pe această cale, în primul rând, vreau să le adresez mulţumiri familiei care m-a susţinut şi în al doilea rând antrenorilor Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea. Nu în ultimul rând, mulţumesc maestrului Ioan Popa, cel care m-a descoperit şi mi-a pus pentru prima dată mănuşile în mână şi care mi-a arătat că boxul nu este o bătaie, ci este un sport şi mai mult decât atât, este o artă şi un stil de viaţă. Mă bucur că prima mea medalie de la tineret este cea mai strălucitoare medalie, deoarece mă motivează să muncesc şi mai mult”, a declarat Paul Magdaş, pentru Sportul Sălăjean.

1396 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX