Connect with us

FOTBAL

Sergiu Bercean s-a despărţit de Unirea Tăşnad


Tânărul fotbalist sălăjean şi-a încheiat conturile cu gruparea sătmăreană şi în perioada următoare acesta va analiza ofertele primite pentru a stabili care va fi următoarea sa destinaţie


În vara anului 2017, FC Zalău a dispărut de pe harta fotbalului românesc, iar judeţul Sălaj rămânea fără nicio echipă de seniori la nivel de Liga a III-a.

Atunci, jucătorii au fost nevoiţi să îşi găsească alte angajamente, printre aceştia regăsindu-se şi sălăjenii Raul Stanciu, Sergiu Bercean sau Sebastian Duma. Primii doi au ajuns împreună la Unirea Tăşnad, formaţie ce a promovat în Liga a III-a după ce a trecut la barajul de promovare de campioana Sălajului de la acea vreme, Dumbrava Gîlgău, în timp ce Duma a ajuns în curtea celor de la Atletic Zalău pentru ultimul său an la juniorat.

La gruparea din Satu Mare, atât Raul Stanciu, cât şi Sergiu Bercean au fost printre piesele de bază ale echipei şi au luat parte la cea mai importantă victorie din istoria clubului. Unirea Tăşnad a reuşit un succes istoric în faţa celor de la “U” Cluj, scor 2 – 0.

Totuşi, după doar un sezon petrecut în tricoul echipei din Satu Mare, Sergiu Bercean şi-a încheiat conturile cu Unirea şi a pus punct unui sezon bun, în care a fost în marte parte folosit ca şi titular.

“La Tăşnad a fost o perioadă foarte frumoasă şi cred că cel mai frumos moment a fost când am reuşit să obţinem acea victorie istorică în faţa celor de la Universitatea Cluj, a fost un sentiment unic. Mi-a plăcut foarte mult grupul de la Tăşnad, am fost o echipă unită şi la bine şi la rău, atât în tur, cât şi în retur. Eu, însă, m-am despărţit ieri de ei aşteptând săptămâna asta nişte telefoane cu alte oferte mai bune”, ne-a declarat Sergiu Bercean.

După despărţirea de Unirea Tăşnad, fundaşul care poate evolua pe ambele benzi ale apărării aşteaptă oferte noi, dorind să continue cel puţin la nivelul Ligii a III-a. Deocamdată, Bercean exclude reîntoarcerea în fotbalul sălăjean, având în vedere că în judeţul nostru nu mai există nicio echipă de seniori care să evolueze la un nivel superior.

“Deocamdată nu iau în calcul o revenire în fotbalul din Sălaj. Cred că aceasta ar fi chiar ultima variantă”, a mai spus fundaşul sălăjean.

Având în vedere că are experienţă la nivelul Ligii a III-a, Sticla Arieşul Turda ar putea fi o destinaţie pentru fostul jucător al Unirii Tăşnad, mai ales că pe banca clujenilor a ajuns Constantin Olariu, antrenorul care l-a promovat de la juniori la echipa mare a celor de la FC Zalău pe Sergiu Bercean.

1620 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL