Connect with us

HANDBAL

SPECIAL. Ana Maria Dragut a “înscris” şi în viaţa personală! GALERIE FOTO


După ce a avut satisfacţia de a evolua în premieră la un Campionat Mondial, cea mai bună marcatoare din ultimii doi ani a Zalăului are o mare satisfacţie şi în plan personal. Sâmbătă, valoroasa internaţională s-a căsătorit cu alesul inimii, iar la eveniment au fost prezente şi mai multe handbaliste din Liga Naţională şi de la echipa naţională


În carieră, Ana Maria Dragut (n. 24 februarie 1990) a evoluat la mai multe formaţii din România, precum HCM Roman, “U” Neptun Constanţa, HC Dunărea Brăila sau CSM Slobozia.

Handbalista s-a consacrat însă la poalele Meseşului. Deşi ea mai participase în cupele europene, iar cu Dunărea Brăila a cucerit o medalie de bronz, jucătoarea originară din Botoşani a devenit un nume de rezonanţă în sportul de pe semicerc după ce s-a transferat la HC Zalău. Aici, puternicul inter a putut să îşi arate cu adevărat calităţile, astfel că în primul sezon în Sălaj ea a devenit golgheterul formaţiei lui Gheorghe Tadici.

Prestaţiile sale au fost remarcate şi de selecţionerul Ambrus Martin, astfel că Dragut a fost convocată în premieră la o acţiune oficială a Naţionale. Mai mult, în decembrie anul trecut, jucătoarea Zalăului a participat cu lotul naţional al României la Campionatul Mondial din Germania, marcând şi nouă goluri.

Era o mare satisfacţie profesională, după ce în acelaşi an ea fusese medaliată cu HC Zalău şi în Liga Naţională. Toate aceste performanţe au dus-o şi pe podium în clasamentul celor mai buni sportivi ai Sălajului în anul 2017!

Chiar dacă pe final de sezon nu a jucat prea mult, Ana Maria Dragut a primit cele mai multe sufragii de la antrenorii din Liga Florilor pentru postul de inter dreapta, fiind astfel inclusă în echipa ideală a campionatului!

Din păcate pentru iubitorii handbalului din Sălaj, valoroasa handbalistă s-a despărţit în această vară de HC Zalău şi a semnat un contract cu Kisvárdai KC, formaţie de primă divizie din Ungaria. Aşadar, în plan profesional Dragut s-a simţit împlinită, mai ales după ce a prins unul dintre ultimele trenuri spre un campionat puternic din străinătate.

Acesta nu a fost şi ultimul moment preţios din ultima perioadă a sportivei, deoarece recent ea a “marcat” şi în viaţa personală. După o frumoasă idilă ce durează de câţiva ani, Ana Maria Dragut s-a căsătorit sâmbătă cu Emil Savuun tânăr din judeţul Ialomiţa – cu care s-a cunoscut într-o perioadă în care handbalista evolua la CSM Unirea Slobozia. Mai întâi, tinerii au spus “DA” în faţa ofiţerului civil, după care au trecut pragul altarului şi şi-au jurat iubire eternă în faţa Domnului.

Mai apoi, a urmat dansul şi felicitările la “Central Palace”, un local cochet din centrul oraşului Slobozia. Printre cei peste 150 de invitaţi s-au aflat, după cum era şi de înţeles, mai multe personalităţi din lumea handbalului.

Astfel, alături de Ana Maria în aceste momente unice, au dorit să fie Raluca Irimia şi Cristiana Nicafostele sale colege de la HC Zalău, dar cu care s-au mai intersectat la echipele din Brăila şi Slobozia.

Mai apoi, pe lista invitaţilor s-au mai aflat Nicoleta Rusu, Alina Moroianu, Mădălina Toma, Raluca Băcăoanu sau Gabriela Perianu. Cu toţii s-au simţit bine şi au marcat acest moment important din viaţa proaspeţilor însurăţei.

În final să precizăm faptul că acesta nu este primul astfel de eveniment al anului pentru jucătoarele de la HC Zalău, având în vedere că acum o lună Andrada Trif şi-a unit destinele cu voleibalistul de la CS Volei Municipal Zalău, Răzvan Mihalcea. Cu această ocazie vrem să urăm şi noi “Casă de Piatră” familiei Emil şi Ana Maria… Savu!

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 4 iulie.        

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL