Connect with us

Fără categorie

Cornel Florean, pe podium la Campionatul Naţional de veterani


Tenismenul zălăuan a participat la categoria +50 la competiţie desfăşurată la Galaţi, fiind medaliat cu bronz. La acest turneu, judeţul Sălaj a fost reprezentat şi de Petru Bologa, are a concurat la categoria de vârstă +75 de ani


La finalul săptămânii trecute s-a desfăşurat cea mai importantă competiţie de tenis de  câmp, rezervată sportivilor veterani. Astfel, în perioada 28 iunie – 1 iulie, la Galaţi a avut loc ediţia din acest an a Campionatului Naţional pentru veterani.

Având în vedere importanţa turneului, la startul întrecerii s-au aflat un număr impresionant de sportivi, veniţi din toate colţurile ţării, printre care şi doi sălăjeni, este vorba despre Cornel Florean, cel care este şi liderul naţional la categoria de vârstă +50 de ani şi de polisportivul Petru Bologa, reprezentantul judeţului nostru la categoria de vârstă +75 de ani.

Cei doi sportivi s-au deplasat la Galaţi cu gânduri mari, mai ales că Florean era principalul favorit la câştigarea turneului de la categoria sa de vârstă. În ceea ce îl priveşte pe Petru Bologa, să spunem că iniţial, la categoria de vârstă +75 de ani şi-au anunţat prezenţa patru sportivi, iar organizatorii au dorit ca cei patru să joace în sistemul fiecare cu fiecare. Erau trei meciuri, lucru convenabil şi pentru polisportivul de la Palatul Copiilor Zalău.

Doar că, între timp, la această categorie de vârstă au mai apărut încă doi sportivi, astfel că organizatori au făcut un tablou de opt sportivi, cu meciuri eliminatorii. Din păcate, Petru Bologa a pierdut încă din primul meci, fiind eliminat de Petre Stoicescu, de la Tennis Club Callatis Mangalia.

Pe tabloul categoriei de vârstă +50 de ani, acolo unde a evoluat Cornel Florean, au fost înscrişi nu mai puţin de 14 sportivi, astfel că organizatorii au decis să formeze un tablou de 16, meciurile desfăşurându-se într-un sistem eliminatoriu.

În faza optimilor de finală, tenismenul de la CSM Zalău a beneficiat de tur liber, datorită statutului său de favorit principal. În faza sferturilor de finală, Cornel Florean l-a întâlnit pe Tănase Iorgoveanu de la TC Venus Brăila. Adversarul nu i-a pus prea multe probleme, iar zălăuanul nostru s-a impus în două seturi identice, scor 6 – 2, 6 – 2, calificându-se în semifinale.

Pentru un loc în ultimul act al competiţiei, Cornel Florean s-a duelat cu Roland Sorodoc de la AS Tennis Club Oneşti, favoritul numărul 3 al competiţiei. Din păcate, în acest joc, tenismenul de la CSM Zalău nu prins cea mai bună zi şi a fost învins de adversarul său în două seturi, 3 – 6, 3 – 6, obţinând însă medalia de bronz.  Sorodoc avea să câştige şi finala.

După acest turneu, Cornel Florean rămâne în continuare pe locul 1 în clasamentul naţional al categoriei de vârstă +50 de ani, în timp ce adversarul său din semifinale, Roland Sorodoc a urcat pe locul 3, depăşindu-l pe Nemeth Csaba, cel care nu a luat startul acestei competiţii.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Fără categorie