Connect with us

DIVERSE

Raluca Kelemen, contribuţie importantă la prima victorie a naţionalei de tineret de la Mondiale


Selecţionata antrenată de Gheorghe Tadici a avut un meci greu cu Japonia şi a fost condusă şi la cinci goluri. România a revenit pe final şi a câştigat cu 32 – 30, după ce poarta naţionalei de tineret a fost foarte bine închisă de către “portăriţa” de la HC Zalău


La primul meci de la Campionatul Mondial de tineret din Ungaria, România părea să aibă un meci uşor în faţa Japoniei. Debutul a fost de partea echipei lui Tadici, care s-a desprins la 8 – 2, însă asiaticele au început să îşi revină şi să recupereze din handicap. Până la pauză, Japonia a reuşit să egaleze şi chiar să intre cu avantaj de două goluri la vestiare, scor 17 – 15.

În debutul reprizei secunde, naţionala României a continuat să joace haotic în apărare şi să comită destule greşeli pe faza de atac, astfel că adversarele au profitat şi au condus cu cinci goluri, 23 – 18 în minutul 41. Tadici a făcut câteva schimbări, iar echipa s-a trezit la timp şi a început să revină. De la 24 – 19 în minutul 42, România a reuşit să restabiliească egalitatea 10 minute mai târziu, scorul fiind 27 – 27 în minutul 52.

În ultimele 8 minute, “tricolorele” au preluat iniţiativa şi în final au câştigat la două goluri diferenţă, 32 – 30. Un mare aport la această victorie l-a avut “portăriţa” de la HC Zalău, Raluca Kelemen, care a avut nu mai puţin de şapte parade în ultimele 12 minute, reuşind să apere şi o aruncare de la 7 m, la scorul de 24 – 27. Tot pe final de meci, Raluca Petruş a fost decisivă în atac şi a marcat cinci goluri în ultimele 12 minute.

În meciul de debut al României de la Campionautl Mondial au mai evoluat şi celelalte două handbaliste de la HC Zalău, Andreea Stângă şi Diana Nichitean, însă fără să îşi treacă numele pe lista marcatoarelor.

Următorul joc miercuri, cu Paraguay

Naţionala României a avut liber marţi, iar miercuri, de la ora 17.00 (ora României) va disputa al doilea joc de la turneul final din Debrecen cu Paraguay.

Joi, de la ora 19.00, “tricolorele” vor juca cu Olanda, iar sâmbătă urmează să întâlnească Danemarca. Ultimul meci din grupă este programat duminică, cu Angola. Din grupă se vor califica în faza optimilor primele patru clasate.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE