Connect with us

FOTBAL

Cu doi sălăjeni în echipă, “U” Cluj a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Naţional U19


Portarul Andrei Pop şi mijlocaşul Iustin Ardelean au contribuit la succesul celor de la “U” Cluj la turneul final de la Bucureşti din cadrul Campionatului Naţional de Juniori U 19


În acest sezon, în campionatul de juniori CS Barcău Nuşfalău a dominat copios întrecerea internă, calificându-se la turneul semifinal de la Carei, acolo unde a participat alături de Victoria Carei, CS Ineu şi “U” Cluj.

La echipa mică a “şepcilor roşii” evoluează şi doi sălăjeni, este vorba despre portarul Andrei Pop şi de mijlocaşul Iustin Ardelean.

Dacă primul a ajuns în curtea celei mai iubite echipe din Ardeal în vara anului trecut, după ce s-a remarcat la juniorii celor de la FC Zalău, dar şi în câteva meciuri la echipa mare  în Liga a III-a, Iustin a plecat de la CS Crasna la “U” în iarna trecută.

După un parcurs foarte bun la echipa din Crasna, precum şi evoluţii constant bune la CS Viitorul Zalău şi Atletic Zalău, Ardelean făcea pasul către echipa “şepcilor roşii”.

Cei doi sălăjeni au avut evoluţii bune pentru “U” Cluj, în special Andrei Pop. Fostul portar de la FC Zalău a închis bine buturile echipei clujene la  turneul semifinal de la Carei, iar “şepcile roşii” au obţinut astfel calificarea la turneul final de la Bucureşti.

Cu toate acestea, clujenii au avut ceva emoţii în meciul cu CS Barcău Nuşfalău, însă în cele din urmă, “alb-negrii” au câştigat pe final, meci în care Andrei Pop a avut mai multe parade bune.

“Eu m-am concentrat şi am încercat să-mi ajut echipa ca la oricare alt meci. Felicit echipa din Nuşfalău pentru că au făcut un meci foarte bun împotriva noastră”, ne-a declarat Andrei Pop.

Calificată la turneul final, “U” Cluj a jucat la Buftea, în semifinale cu LPS Mircea Eliade. După o primă repriză perfectă, în care clujenii au deschis scorul şi au intrat în avantaj minim la cabine, a urmat repriza a doua de coşmar. Astfel, LPS Mircea Eliade a marcat de 5 ori, fără să mai primească vreun gol, astfel că “U” Cluj a ajuns în finala mică.

În lupta pentru locul 3, Universitatea Cluj a întâlnit CSM Bacău. După un joc controlat în totalitate, clujenii s-au impus cu 2 – 1, cucerind medaliile de bronz, performanţă cu repetiţie pentru “U” Cluj, care a cucerit locul 3 şi în sezonul trecut.

Campioana naţională a fost din nou, la fel ca anul trecut, Sporting Piteşti, care a trecut cu 4 – 1 în finală, în faţa celor de la LPS Mircea Eliade.

Cu toate acestea, faptul că doi sălăjeni au contribuit la această reuşită a celei mai iubite echipe din Ardeal nu poate decât să ne facă cinste şi să sperăm că în viitor, aceştia vor face pasul şi către echipa mare, acolo unde îi aşteaptă alt sălăjean, Adrian Micaş.

“A fost un sezon reuşit, mă bucur că am ajuns la această echipă şi că m-am acomodat foarte repede. Pe viitor îmi propun să debutez cât mai repede la echipa mare şi să facem o figură frumoasă în Campionatul Naţional U19”, a mai spus talentatul portar sălăjean.

2467 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL