Connect with us

DIVERSE

Debut victorios la Campionatul Mondial de tineret pentru Naţionala lui Tadici


În primul meci susţinut la turneul final din Ungaria, România a reuşit o victorie la două goluri diferenţă cu Japonia


După o lună de pregătire intensă, naţionala de tineret pregătită de Gheorghe Tadici a luat startul la Campionatul Mondial de tineret, din Ungaria, unde a debutat luni, împotriva Japoniei.

Deşi era favorită certă, România a avut “de furcă” în faţa japonezelor, astfel că asiaticele au fost de mai multe ori în avantaj, iar la pauză au condus la două goluri, 17 – 15.

În partea secundă, “tricolorele” au jucat mult mai bine şi au reuşit în final să câştige la o diferenţă de două goluri, 32 – 30.

În celelalte meciuri ale grupei, Olanda a câştigat cu 47 – 25 în faţa naţionalei din Paraguay, iar Danemarca a trecut cu 25 – 20 de Angola.

Pentru naţionala lui Tadici urmează miercuri de la ora 17.00 (ora României) meciul cu Paraguay. Primele patru clasate la finalul grupei se vor califica în faza optimilor de finală.

Să mai spunem că în lotul României din care fac parte 17 jucătoare se află şi trei handbaliste de la HC Zalău, Raluca Kelemen, Andreea Stîngă şi Diana Nichitean.

România – Japonia 32 – 30 (15 – 17)

Următoarele meciuri ale României, în Grupa C:

4 iulie, ora 17:00: România – Paraguay
5 iulie, ora 19:00: România – Olanda
7 iulie, ora 16:30: România – Danemarca
8 iulie, ora 19:00: România – Angola

 

Echipa României la acest Mondial:

Alexandra Badea (HCM Rm. Vâlcea), Alexandra Banciu (Dinamo), Bianca Berbece (Activ Plopeni), Daria Bucur (Corona Braşov), Daciana Hosu (Corona Braşov), Raluca Kelemen (HC Zalău), Cristina Lung (SCM Craiova), Bianca Marin (CSM Bucureşti), Andreea Mihart (Danubius Galaţi), Diana Nichitean (HC Zalău), Raluca Petruş (U Cluj), Andreea Popa (Rapid), Teodora Popescu (SCM Craiova), Alexandra Severin (Dinamo), Andreea Stângă (HC Zalău), Andreea Tecar (Minaur Baia Mare), Sorina Tîrcă (Corona Braşov)

Gheorghe Tadici – antrenor principal
Grigore Albici – antrenor secund

1370 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE