Connect with us

Sporturi

Eric Verdeş, dublu finalist la Circuitul  Naţional “Trofeul Ardealului”


Deşi a participat la o categorie de vârstă superioară, elevul lui Constantin Carp a făcut o figură frumosă atât la simplu, cât şi în competiţia de dublu, reuşind să ajungă până în ultimul act pe ambele tablouri


După ce recent a participat la un turneu internaţional în Macedonia, acolo unde a ajuns până în faza sferturilor de finală, Eric Verdeş a avut din nou un weekend plin de meciuri, având în vedere că a participat la un nou turneu de tenis de câmp. Este vorba despre Circuitul Naţional F.R.T. – Trofeul Ardealului, competiţia ce s-a desfăşurat în Tg. Mureş şi a fost destinată categoriei de vârstă 16 ani, atât la simplu, cât şi la dublu, feminin şi masculin.

Chiar dacă are doar 14 ani, Verdeş şi-a încercat norocul, mai ales că începând de anul viitor va evolua la categoria 16 ani. Pe tabloul de simplu au fost înscrişi nu mai puţin de 13 jucători alături de Eric Verdeş, jucându-se într-un sistem eliminatoriu.

Elevul lui Costel Carp a dat peste Andrei Cupşa în primul tur, de la CS Văideanu Braşov, dar a trecut uşor de braşovean, în două seturi, scor 6 – 4, 6 – 2, calificându-se în faza sferturilor de finală.

Pentru calificarea în “careul de aşi”, tenismenul de la CSM Zalău s-a duelat cu Paul Sărmăşan de la CSU Târgu Mureş, favoritul numărul 3. Cu toate acestea, Eric Verdeş a avut o evoluţie de zile mari şi a trecut de târgmureşean, după două seturi identice, scor 6 – 2, 6 – 2.

În semifinale, zălăuanul a dat peste Alexandru Stupar de la CSM Sibiu, favoritul numărul 2 al competiţiei. Şi de această dată, Verdeş a fost de neoprit şi a câştigat duelul în trei seturi.

După ce a pierdut primul set cu 2 – 6, sălăjeanul le-a câştigat pe următoarele două, scor 6 – 1, 6 – 3, calificându-se în finală. În ultimul act, Eric Verdeş a fost “răpus” de surpriza competiţiei, Ştefan Nicula de la CSS Şoimii Sibiu, care în drumul său spre finală l-a eliminat pe favoritul principal.

Nicula s-a impus în două seturi în faţa lui Verdeş, sălăjeanul nostru mulţumindu-se cu medalia de argint şi cu un rezultat foarte bun având în vedere că a jucat cu sportivi mai în vârstă decât el.

Eric Verdeş a participat şi pe tabloul de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Andrei Cuceu, cei doi participând în competiţie alături de alte 3 perechi, jucându-se după sistemul fiecare cu fiecare. La final, cuplul Verdeş – Cuceu a obţinut două victorii din trei posibile, terminând competiţia pe locul 2.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi