Connect with us

ALTE SPORTURI

FOTO. Szabo Robert a uimit la raliul de la Carei cu o maşină de oraş! 


Cum maşina sa de concurs – un Subaru Impreza – a avut probleme la motor, pilotul zălăuan a accelerat în etapa a patra a Campionatului Internaţional ACR de Rally Sprint la volanul unei maşini de familie, obţinând locul 1 la Avansaţi şi locul 3 la OPEN


Sâmbăta trecută, în oraşul Carei a avut loc desfăşurarea celei de-a patra etape din cadrul Campionatului Internaţional ACR de Rally Sprint. Competiţia a adunat la start nu mai puţin de 68 de concurenţi veniţi din şase judeţe ale ţări.

Este vorba de Maramureş, Bihor, Cluj, Satu Mare, Hunedoara şi Sălaj, judeţul nostru fiind reprezentat de – cine altul – Szabo Robert, la categoria avansaţi.

Traseul a fost amenajat pe Strada 1 Decembrie 1918 din oraş, iar jurul Parcului Romei, conform colegilor de la Informaţia Zilei, au asistat la întrecere şi aproximativ 1.000 de spectatori.

În prima etapă din Campionatul Internaţional ACR de Rally Sprint, Szabo Robert a ieşit victorios, însă din cauza unor defecţiuni apărute la maşina de concurs, un Subaru Impreza, pilotul sălăjeanul nu a mai putut lua startul etapele II şi III. Iniţial, Robert s-a gândit să nu i-a startul nici etapei cu numărul IV de la Carei, însă la insistenţele familiei, acesta s-a înscris până la urmă şi a participat la competiţie la volanul maşinii de familie, tot un Subaru.

S-a dovedit a fi o decizie înţeleaptă. Chiar dacă maşina nu are pregătirile necesare pentru a participa în competiţii de raliu, Szabo Robert face din orice maşină să devină una de concurs. Astfel, zălăuanul a obţinut primul loc la cateogoria Avansaţi, având cel mai bun timp din concurs, 1.05 minute.

Cu toate acestea, din păcate, la OPEN, pilotul sălăjean a terminat pe locul 3, după ce a întâmpinat câteva defecţiuni la semafoarele de pe traseu. Mai exact, semafoarele indică lumina galbenă intermidentă şi după patru apariţi – echivalente a patru secunde – urmează lumina verde care le permite piloţilor să accelereze.

Doar că lumina galbenă nu apărea la distanţă de o secundă, ci la o distanţă de o secundă şi jumătate, lucru ce l-a făcut pe Szabo Robert să încheie cursa doar pe locul 3.

Totuşi, având în vedere că a participat la volanul unei maşini de familie şi nu la una pregătite pentru curse, putem spune că pilotul sălăjean a uimit cei aproximativ 1.000 de spectatori prezenţi la evenimetnul din Carei, cu aptitudinile sale la volan.

Să mai spunem că etapa a IV-a a fost un real succes şi per total, competiţia încheindu-se fără niciun incident.

“A fost o organizare foarte bună şi foarte mulţi spectatori prezenţi. Chiar dacă au fost acele probleme cu semafoarele, până la urmă este bun şi locul 3, mai ales că am participat la întrecere cu maşina familiei, deoarece maşina de concurs are probleme la motor. Mă bucur că am scos cel mai bun timp şi în condiţiile acestea”, ne-a declarat Szabo Robert.

Să spunem că ultima etapă din Campionatul Internaţional ACR de Rally Sprint va avea loc în luna noiembrie, în Satu Mare. Următoarea competiţie ACR va fi de tipul Viteză Traseu Montan şi va avea loc în 14 iulie, la Negreşti Oaş, urmând ca în 4 august să aibă loc şi etapă VTM de la Treznea din Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI