Connect with us

CUPELE EUROPENE

Volei Municipal Zalău şi-a aflat adversarul din Cupa Challenge


Cu puţin timp în urma s-a încheiat tragerea la sorţi din noul sezon competiţional european la volei. Gruparea de la poalele Meseşului se va duela pentru calificarea în faza următoare a Challenge Cup cu Buducnost Podgorica


După un sezon şters, în care a avut cel mai mare buget din istoria voleiului sălăjean, Volei Municipal Zalău a încheiat campionatul doar pe locul 4. Ocuparea acestui loc le-a permis zălăuanilor să se înscrie în Cupa Challenge, competiţie în care a evoluat şi în ultimele două sezoane.

În urmă cu puţin timp, în Luxemburg a avut loc tragerea la sorţi pentru noul sezon din Challenge Cup, dar şi din CEV Cup şi Champions League.

Sigur, pe noi ne interesează ceea ce se întâmplă în Cupa Challenge şi cu ce echipă se va duela Volei Municipal Zalău. Astfel, sorţii au făcut ca gruparea sălăjeană să se dueleze cu Buducnost Podgorica pentru un loc în şaisprezecimile competiţiei.

Buducnost este vicecampioana Muntenegrului, având în palmares şi două titluri naţionale în Liga Naţională a Muntenegrului, în sezoanele 2006 – 2007 şi 2007 – 2008, precum şi alte trei titluri, cucerite în Liga Yugoslaviei şi Liga Serbiei şi Muntenegrului, în sezoanele 2001 – 2002, 2004 – 2005 şi 2005 – 2006.

Gruparea muntenegreană evoluează meciurile de pe teren propriu în Sala “Morača Sports Center”, având o capacitate de 4.000 de locuri.

Să spunem că în ultimii doi ani, Volei Municipal Zalău nu a trecut de turul 2, tur în care a intrat direct în Challenge Cup. În urmă cu două sezoane, sălăjenii erau eliminaţi ruşinos de gruparea din Bosnica, MOK Jedinstvo Brcko, pentru ca în sezonul trecut, Benfica Lisabona să fi un adversar prea tare pentru gruparea condusă de Vasile Coţa.

Meciul tur din Buducnost Podgorica şi Volei Municipal Zalău va avea loc pe terenul echipei din Muntenegru.

Mai multe detalii despre această tragere la sorţi, în ziarul Sportul Sălăjean din 4 iulie.

1374 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE