Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ministrul Sănătăţii vrea să desfiinţeze centrele de permanenţă


Cele patru Centre de Permanenţă care există în acest moment la nivelul judeţului Sălaj ar putea deveni istorie, după ce Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că înfiinţarea acestor centre nu a redus cu nimic numărul prezentărilor în urgenţă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut


În judeţul Sălaj, în prezent există patru Centre de Permanenţă, pe care le găsim în oraşele Zalău şi Cehu Silvaniei, dar şi cât unul în comunele Hida şi Crasna. Acestea erau prevăzute pentru a acorda servicii mediale de urgenţă, însă în scurt timp acestea ar putea dispărea.

Chiar dacă conform localnicilor, aceste Centre au fost foarte benefice, părerea Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea este cu totul alta.

Conform unei declaraţi la Mediafax, Sorina Pintea consideră că aceste Centre de Permanenţă au eficienţă zero, iar numărului persoanele care se prezintă la Unităţile de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalelor a crescut, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Vorbeam de centrele de permanenţă. În ultima perioadă, am făcut o analiză a acestor centre pentru că, în ultima perioadă, tariful crescând foarte mult, din punctul meu de vedere, şi responsabilitatea celor care lucrează acolo trebuie să crească. Făcând o analiză la nivelul ţării, numărul prezentărilor în urgenţă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut aproximativ cu 30 la sută, ceea ce este strigător la cer, nu mă feresc să o spun, în condiţiile în care, categoric, la numărul de cazuri crescute, creşte finanţarea unităţii de primiri urgenţe, creşte şi finanţarea centrelor de permanenţă. Eficienţă zero şi atunci urmează să promovăm un proiect de act normativ în care să şi desfiinţăm aceste centre pentru că în primul proiect era vorba doar de înfiinţare”, a declarat Sorina Pintea, pentru Medifax.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj