Connect with us

TENIS

FOTO. Patru clasări pe podium pentru tenismenii sălăjeni la “Platinium Bistriţa”


Ionuţ Bălăjel, Bogdan Cuceu, Alin Mercea şi Vlad Mercea, ultimii doi, tată şi fiu sunt cei patru sportivi din judeţul nostru care au urcat pe podium la competiţia din calendarul Tenis Partener


La finalul săptămânii trecute, în judeţul Bistriţa-Năsăud a avut loc o nouă ediţie a competiţiei “Platinium Bistriţa” la tenis de câmp, turneu organizat de Grand Slam Tennis Club şi care face parte din cadrul calendarului oficial al Tenis Partener.

Tenis Partener este un circuit de turnee destinate tuturor amatorilor de tenis din România. Mii de jucători, de la începători la experimentaţi, au ales să-şi petreacă timpul liber, practicând tenisul într-un mod organizat. Anual, acest circuit propune peste 450 de turnee în peste 60 de oraşe din ţară.

Weekend-ul trecut i-a venit rândul competiţiei de la Bistriţa, la startul căreia s-au înscris nu mai puţin de 140 de sportivi din 11 judeţe, Sălaj, Cluj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Iaşi, Alba, Bihor, Timişoara, Sibiu, precum şi din Bucureşti.

Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile, în perioada 14 – 17 iunie şi a fost organizată pe 6 nivele. Nivelul 4 este pentru începători, în timp ce nivelul 9 este destinat sportivilor mai experimentaţi.

Printre cei 140 de tenismeni care au luat startul ediţiei din acest an al “Platinium Bistriţa” s-au aflat şi 9 sălăjeni, care au participat la nivelele 4, 5, 6, 7 şi 9. La nivelul 5, judeţul nostru a avut cei mai mulţi reprezentanţi, nu mai puţin de patru sportivi. Este vorba de Ionuţ Bălăjel, Mihai Mercea, George Cadar şi Cristian Tărău. La nivelul 4, Sălajul a fost reprezentat de Vlad Mercea, în timp ce la nivelul 6 din judeţul nostru a participat Alin Mercea, tatăl lui Vlad. La nivelele 7 şi 9 au concurat Daniel Sitaş şi Bogdan Cuceu.

Două locuri I la Bistriţa

Dintre cei 9 sălăjeni care au participat la ediţia din acest an a “Platinium Bistriţa”, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Ionuţ Bălăjel şi de Bogdan Cuceu. Cei doi sălăjeni au participat la nivelul 5 şi la nivelul 9. La nivelul 5 s-a format un tablou de 32 de participanţi, evoluându-se în sistem eliminatoriu. La acest nivel, Sălajul a avut cei mai mulţi reprezentanţi, patru sportivi.

Cel mai bun rezultat l-a obţinut Ionuţ Bălăjel. Tenismenul sălăjean a trecut uşor în primul tur de Dan Cataranciuc, 6 – 1, 6 – 1, pentru ca în faza următoare să obţină un succes la fel de facil, 6 – 2, 6 – 0, împotriva unui alt sălăjean, George Cadar, care o învinsese pe Bianca Neagoş în primul tur.

În turul următor, Bălăjel a mai învins un sălăjean, este vorba de Cristian Tărău, de care a trecut în două seturi, scor 6 – 3, 6 – 0, calificându-se în  semifinale. În “careul de aşi”, Ionuţ Bălăjel l-a întâlnit pe Mihai Covrig, dar nu a întâmpinat probleme şi s-a calificat în finala.

În finala mare, sălăjeanul nostru a trecut cu 6 – 3, 6 – 2 de Emiliano Silvestri, cucerind primul loc. Pentru locul 1, Bălăjel a fost răsplătit cu un trofeu, diplomă, un set Persil şi o sumă în bani. La nivelul 9, Bogdan Cuceu a cucerit şi el primul loc.

Cei 6 sportivi înscrişi la această categorie au fost împărţiţi în două grupe. Sălăjeanul a ieşit din grupă  cu o victorie şi o înfrângere, însă în fazele superioare a avut un parcurs perfect. După ce a trecut de Alexandru Vianu, scor 6 – 3, 6 – 1, Cuceu a câştigat marea final, învingându-l pe Titus Dohotar, scor 7 – 6, 6 – 2.

Tată şi fiu, pe podium

La nivelul 4 au fost înscrişi 12 sportivi, astfel că s-a făcut un tablou în care s-a jucat în sistem eliminatoriu. Vlad Mercea a beneficiat de primul tur liber şi a debutat în competiţie în meciul cu Cristian Verdeş, câştigat de sălăjean în trei seturi.

În următoarea partidă, Mercea a trecut de Carmen Căluşer, tot în trei seturi pentru a accede în finala categoriei, acolo unde l-a întâlnit pe Marius Puică, meci pierdut de Vlăduţ. Totuşi, pentru eforul său, tânărul tenismen a fost răsplătit de organizatori cu un trofeu, o diplomă, un set Persil şi o sumă în bani.

La nivelul 6, Alin Mercea a avut un parcurs foarte bun şi a ajuns până în finala competiţiei, finală pierdută din păcate, în două seturi, 4 – 6, 5 – 7 împotriva lui Dan Paşca. Pentru locul 2, Mercea a fost răsplătit cu trofeu, diplomă, set Persil şi o sumă de bani.

Performanţa mai mare este faptul că Alin, alături de fiul său, Vlad, au reuşit să urce pe podium la aceeaşi competiţe. Singurul reprezentant al judeţului Sălaj la nivelul 7 a fost Daniel Sitaş. Au fost înscrişi 24 de sportivi, împărţiţi în 8 grupe. Din păcate, sălăjeanul nostru nu a reuşit să treacă de grupe, însă a contabilizat o victorie în această fază a competiţiei.

Să spunem că la finalul acestei săptămâni, în perioada 21 – 23 iunie, va avea loc o nouă ediţie a Spartachiadei Profesorilor, iar Sălajul va fi reprezentat de Ioan Leitan, cel care a câştigat ediţia de anul trecut. De menţionat este faptul că profesorul Leitan a fost cel care i-a îndrumat spre acest sport şi pe Ionuţ Bălăjel şi Alin Mercea, ambii cu rezultate foarte bune la “Platinium Bistriţa”.

716 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS