Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cod galben de inundaţii în Sălaj


Coform unei avertizări din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, judeţul nostru este sub cod galben, până mâine dimineaţă. Din cauza ploilor abundente, pe râul Someş pot avea loc depăşiri ale cotelor de atenţie


Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR de ATENŢIE, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteo pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

În intervalul  22 iunie, ora 6.00 – 23 iunie, ora 10.00, pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare).

De asemenea, pe raza judeţului nostru, dar nu numai vor fi avrse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj