Connect with us

Ştiri din Sălaj

De la începutul lunii iunie, poliţiştii sălăjeni au reţinut 142 de permise de conducere


Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2018. Peste 160 de infracţiuni au fost constatate şi 3211 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, valoarea acestora ridicându-se la 785.991 lei


De la începutul lunii iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj acționează cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2018.

Polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică şi rutieră acţionează în dispozitivele de ordine și siguranță publică, iar de la 1 iunie şi până la data de 17 iunie au constatat 161 de infracţiuni, din care 39 la regimul circulaţiei rutiere, 64 contra patrimoniului (furturi, distrugeri), iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni, şi au surprins în flagrant 42 de persoane.

În perioada de referinţă, oamenii legii au aplicat 370 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 2736 de sancțiuni, din care 17 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 809 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Totodată au fost reţinute 142 de permise de conducere (47 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drm respectiv) şi 60 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 785991 lei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj