Connect with us

FOTBAL

Fotbalul juvenil, la rang de sărbătoare sub Măgură

Pe durata a două zile, la Şimleu Silvaniei s-a organizat un turneu important de juniori, cu 31 de echipe la start!

Chiar dacă nu mai este reprezentat în ligile superioare de o echipă de fotbal, în oraşul Şimleu fotbalul nu moare. Continuitatea este asigurată de Sportul Şimleu, club care se bazează pe juniori din oraşul Şimleu şi din apropierile acestuia. Clubul condus de Bogdan Pop a participat şi la competiţiile din judeţ rezervate juniorilor, unde chiar a reşit să câştige Faza judeţeană de la Cupa “Hagi Donone”. La fel ca şi alte cluburi din judeţ, clubul şimleuan a organizat o competiţie dedicată juniorilor, de mare avengură. La startul Cupei “1 iunie” au luat parte 31 de echipe, competiţia desfăşurându-se la patru categorii de vârstă. Din judeţul nostru pe lângă echipa organizatoare CS Sportul Şimleu, au mai participat Viitorul Zalău, FC Zalău şi CS Barcău Nuşfalău. Sâmbătă, în prima zi a turneului, competiţia s-a desfăşurat la categoria de vârstă 2003, unde din judeţul nostru au participat două echipe. Sportul Şimleu s-a clasat pe poziţia a cincea, în timp ce FC Zalău a obţinut doar locul opt. La categoria 1998, şase echipe au fost prezente, din judeţul nostru făcând parte CS Barcău Nuşfalău şi Sportul Şimleu. Formaţia de pe valea Barcăului a obţinut ultimul loc de pe podium, în timp ce Sportul Şimleu s-a clasat pe poziţia a patra.  Duminică, competiţia a continuat la categoria 2000 şi 2002, unde echipele sălăjene au obţinut clasări onorabile. La categoria 2000, Sportul Şimleu a terminat pe locul trei, în timp ce FC Zalău a obţinut locul cinci.

Viitorul Zalău, locul I la categoria 2002

Clubul condus de Daniel Sabou a participat la competiţia de la Şimleu doar la o categorie de vârstă, la 2002, unde tinerii jucători au avut o evoluţie de apreciat. Viitorul a câştigat competiţia după ce a învins în finală, chiar pe Sportul Şimleu, formaţie pe care zălăuanii au întâlnit-o şi în faza grupelor. Astfel, Viitorul Zalău a terminat pe prima treaptă, în timp ce Sportul Şimleu s-a clasat pe poziţia secundă.

Ca la orice competiţie au fost acordate şi premii individuale. Andrei Pop de la FC Zalău a fost desemnat cel mai bun portat la categoria 2000, elevul lui Alexandru Pop fiind cu un an mai mic decât ceilalţi colegi, dar cu toate acestea a avut o evoluţie foarte bună. La categoria 2002, Alexandru Nistor de la Sportul Şimleu a fost desemnat jucătorul turneului, în timp ce Alexandru Jula de la Viitorul a fost şi el evidenţiat.

“A fost un turneu reuşit, la care au participat echipe de top din fotbalul juvenil. S-a depus multă mucă la acest club, atât din partea antrenorilor, cât şi din partea jucătorilor. Am reuşit să atragem oameni cu suflet lângă “sportul rege” şi pe această cale vreau să le mulţumesc celor care se implică la acest club”, ne-a declarat Bogdan Pop.

Principalii sponsori ai turneului au fost Primăria oraşului Şimleu Silvaniei, CS Sportul Şimleu şi SC And Bund SRL Şimleu.

 

 Clasament final la categoria 1998:

1. Salina Ocna Şugatag; 2. LPS Satu Mare; 3. Barcău Nuşfalău; 4. Sportul Şimleu; 5. Kinder Carei; 6. Dinamic Baia Mare

Clasament final la categoria 2000:

 1. Kinder Carei; 2. Seso Câmpia Turzii; 3. Sportul Şimleu; 4. LPS Satu Mare; 5. FC Zalău; 6. Sportul 2001 Şimleu; 7. Olimpia Satu Mare; 8. Olimpia 2001

Clasament final la categoria 2002:

1. Viitorul Zalău; 2. Sportul Şimleu; 3. FC Bihor; 4. Mara Baia Mare; 5. LPS Satu Mare; 6. Dinamo Oradea; 7. LPS Oradea; 8. Olimpia Satu Mare

Clasament final la categoria 2003:

  1. Mara Baia Bare; 2. Il Calcio Satu Mare; 3. Kinder Carei; 4. Juniorul Satu Mare; 5. Sportul Şimleu; 6. Şcoala “Liviu Antal” Cluj; 7. Viitorul Gherla; 8. FC Zalău; 9. Dinamic Baia Mare

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL