Connect with us

FOTBAL

Unirea Mirşid încearcă să readucă Sălajul pe harta fotbalistică a României


Campioana Sălajului are o misiune extrem de dificilă în barajul de promovare, urmând să se dueleze cu Sticla Arieşul Turda. Chiar dacă formaţia clujeană este de departe favorită, echipa antrenată de Mihai Bode îşi joacă şansa oricât de mică ar fi şi speră într-o minune prin care Sălajul să revină în Liga a III-a. Până să reuşească promovarea, Unirea se deplasează la Turda  pentru meciul tur şi încerca să obţină un rezultat cât mai bun


Sâmbătă, ora 18.00, Stadionul “Municipal” din Turda:

Sticla Arieşul Turda – Unirea Mirşid

Din cauza nepăsării autorităţilor locale, în vara anului trecut, Zalăul şi implicit Sălajul au rămas fără echipă în Liga a III-a după ce FC Zalău s-a desfiinţat. Astfel, iubitorii fotbalului sălăjean s-au putut delecta doar cu meciuri din Liga a IV-a în sezonul 2017 – 2018 şi toate speranţele pentru ca judeţul nostru să revină în lumea bună a fotbalului românesc se pun acum în campioana Sălajului. Aceasta este Unirea Mirşid, care şi-a trecut în palmares al doilea titlu din istorie, după cel câştigat în 2016.

Dacă atunci, în calea echipei lui Călin Bereschi a ieşit Viitorul Ulmeni, acum, Unirea Mirşid pare a avea un adversa şi mai incomod, este vorba de campioana judeţului Cluj – Sticla Arieşul Turda.

Clujenii au câştigat la pas Liga a IV-a din judeţul vecin, fără nicio înfrângere, iar în cele 30 de etape au câştigat 27 de meciuri şi au remizat doar în trei partide. Diferenţa faţă de ocupanta locului secund – CS Floreşti a fost de 15 puncte, iar Sticla Arieşul Turda şi-a mai trecut în palmares şi faza judeţeană a Cupei României, după ce luni a trecut cu 1 – 0 în finală de o echipă din Liga a V-a – FC Bonţida.Acum, Sticla Arieşul Turda se concentrează la maxim pentru jocurile de baraj şi nu concepe să rateze promovarea. Antrenorul Artur Podar şi-a luat deja notiţe despre adversară, astfel că a spionat Unirea Mirşid la meciul de la Jibou, cât şi în a doua repriză a jocului cu Cetatea Buciumi.

Arieşul Turda are în lot jucători care au trecut prin Liga a II-a!

La prima vedere pare clar că echipa din Turda are prima şansă la promovare, mai ales că are şi susţinere financiară pentru eşalonul superior. Şi în lot regăsim jucători cu experienţă, cu meciuri multe în ligile superioare, cum ar fi Cocoară, Marius Ionescu, Alexandru Savu, Adrian Chişu, Ursu, Florin Dan sau Bitulean care au evoluat la vechea echipă din Turda, Arieşul, care a fost sezoane bune şi în Liga a II-a, la Universitatea Cluj, tot în eşalonul secund sau la Unirea Jucu.Şi Unirea Mirşid are în lot jucători care pot face diferenţa şi care au în spate ani de Liga a III-a, unii mai mulţi sau mai puţin, cum ar fi Toth Karoly, Mihai Bode,  Maior Istvan, Radu Blaga, Ionuţ Blaga, Vlad Tohat, Bogdan Ciaca, Ionuţ Mureşan, Vlad Muscan, Darius Colciar sau Marius Groza. Şi ceilalţi jucători din lot au  valoare, iar Ciprian Pavel, Răzvan Sabou, Ciprian Bărnuţiu sau Marcel Mureşan sunt jucători care pot decide astfel de meciuri.

Rămâne de văzut dacă Unirea Mirşid va avea şi forţa de a se ridica la nivelul adversarului, iar cel mai important este ca elevii lui Mihai Bode să creadă în şansa lor. În urmă cu doi ani, Mirşidul a făcut faţă în meciul tur cu Viitorul Ulmeni, iar la Baia Mare a cedat la limită, scor 0 – 1, dar în returul de la Popeni, formaţia sălăjeană a fost surclasată şi a pierdut la o diferenţă de şapte goluri.

Să mai spunem că meciul tur dintre Sticla Arieşul Tuda şi Unirea Mirşid se va disputa sâmbătă, de la ora 18.00, pe Stadionul “Municipal” din Turda, în timp ce partida retur va avea loc sâmbăta viitoare, pe 23 iunie, de la ora 17.30, la Popeni.

 

1031 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL