Connect with us

FOTBAL

REPORTAJ. Din nou “regina” Sălajului! GALERIE FOTO și VIDEO


După o pauză de doi ani, Unirea Mirşid s-a încoronat din nou cu titlul de campioană judeţeană, primind şi un mic ajutor de la Rapid Jibou, care în ultima etapă a învins liderul Dumbrava, chiar pe Gîlgău Arena! Astfel, gruparea condusă de Călin Bereschi a cucerit titlul în ultima etapă, după ce anul trecut pierdea trofeul în ultimele 90 de minute


La fel ca şi anul trecut, campionatul din Sălaj a fost o “afacere” în trei, având în vedere că Dumbrava Gîlgău, Unirea Mirşid şi Rapid Jibou s-au distanţat decisiv de etape bune faţă de celelalte formaţii din Liga a IV-a. De-a lungul acestui sezon, cele trei grupări au ocupat fotoliul de lider şi fiecare dintre ele i-a surâs şansa de a câştiga titlul judeţean.

Ca şi în stagiunea trecută, echipele de pe primele trei locuri au rămas cu şanse până în ultima rundă, iar prima şansă o avea campioana en-titre, cea care era liderul la zi şi avea nevoie de o victorie în derby-ul orgoliilor cu Jiboul. Pentru a mai spera la titlu, Mirşidul trebuia să bată modesta Cetatea Buciumi, dar şi aşa nu era la mâna ei, deoarece Rapidul trebuia să oprească Dumbrava. În fine, elevii lui Ciprian Roja trebuiau să câştige la Gîlgău Almaşului, iar Unirea Mirşid să se împotmolească acasă cu Cetatea…

Antrenorul Jiboului, înaintea ultimelor 90 de minute: “Nu ne interesează cine ia campionatul. Avem rivalitate cu ambele!?”

Cum victoria Mirşidului era previzibilă, iubitorii fotbalului din Sălaj au asaltat tribunele de pe Gâlgău Arena. Atmosfera era încărcată înaintea jocului, iar miza apăsa mult echipa lui Marius Paşca, cea care er

a obligată să câştige pentru a-şi păstra trofeul. “Am înţeles că adversara este foarte mobilizată. Nu avem ce face. Dacă vrem să rămânem campioni, trebuie să trecem şi peste acest hop”, spunea managerul campioanei cu câteva minute înaintea startului de joc.

De cealaltă parte, antrenorul Ciprian Roja promitea un joc spectaculos în care se vor înscrie multe goluri, dar şi un meci în care elevii săi îşi vor da sufletul pe teren. “Vrem să arătăm că suntem o echipă corectă şi nu avem party-pri-uri. Sincer, noi avem rivalitate cu Mirşidul, dar şi cu Gîlgăul, aşa că nu ne interesează cine ia campionatul. Noi se ne mulţumim fanii”, preciza tehnicianul Jiboului, tot înainte de primul fluier.

Cum singura variantă era victoria, campioana a început jocul sus, în jumătatea adversă, dar Rapidul a prins-o din start pe o contră tăioasă, iar – în minutul 6 – Mihai Brânduşe deschidea scorul! Cu o linie mediană foarte mobilă, Rapid a început să domine mijlocul, de acolo de unde se trimiteau “săgeţi” către atacanţii Andrei Teglaş şi Mihai Brînduşe.

În minutul 13, “centralul” Paul Unimătan a dictat o lovitură liberă pentru Dumbrava undeva la mijlocul terenului. Mingea a fost aruncată în careu, de unde fundaşul Marius Rus a egalat printr-o lovitură de cap, la o fază la care şi portarul Chechedi a ieşit aiurea din poartă.

Fanii amfitrioanei au sperat că favoriţii vor reveni, dar speranţele lor au fost spulberate în minutul 20, când Claudiu Cornaci a pierdut mingea la mijlocul terenului, Andrei Teglaş a interceptat balonul şi a făcut o incursiune către poarta lui Mihai Lung. La limita careului mare, atacantul Jiboului a fost ajuns de fundaşul Gîlgăului, pe care l-a oprit neregulamentar. Arbitrul l-a eliminat pe experimentatul Claudiu Cornaci şi a pus mingea pe punctul cu var. “Căpitanul” Alex Turcu a transformat lovitura de pedeapsă şi Rapidul a revenit în avantaj!

Din tribune, au venit îndemnuri de mobilizare către jucătorii gazdă. “Îi batem şi în 10”, se auzea din tribune… Între timp, de la staţia de amplificare, Aurel Pintican anunţa că – la Popeni – Unirea Mirşid avea deja 2 – 0. Altfel spus, Jiboul nu mai avea nicio şansă la titlu, în timp ce Dumbrava trebuia neapărat să câştige pentru a putea sărbători al doilea titlu de campioană.

Deşi erau în inferioritate numerică, gazdele au încercat să preseze, au urcat cu toate liniile către poarta Jiboului, dar au fost descoperite şi “raidurile” jibouanilor au făcut prăpăd. Astfel, în doar două minute, soarta jocului era petcetluită, deoarece acelaşi Mihai Brânduşe şi apoi Andrei Teglaş au făcut ca tabela de marcaj să arate 1 – 4!!! Dumbrava era la pământ, iar rivalii din Jibou au continuat atacurile, având până la pauză încă două ocazii de singur cu portarul!

De la nebunia de pe Gîlgău Arena, la liniştea dinaintea “furtunii” de pe Stadionul “Comunal” Popeni

În aceste condiţii, noi am părăsit “Gîlgău Arena” cu destinaţia Stadionul Comuna din Popeni, acolo unde începuse de câteva minute repriza secundă a jocului dintre Unirea Mirşid şi Cetatea Buciumi. Luând în calcul “nebunia” de la Gîlgău Almaşului, aici am avut impresia că se joacă un meci de vacanţă, până când am auzit fluierul oficial al arbitrului Răzvan Lădar.

În atac se aflau oaspeţii, care au avut şi două ocazii de gol la poarta lui Marius Groza. Mai mult, Raul Zdroba a redus din handicap şi elevii lui Dan Lucaciu au început să spere. “Hai să schimbăm campioana!”, se îmbărbătau reciproc  jucătorii Cetăţii.

Deşi a fost lipsit de mai mulţi jucători importanţi, este vorba de golgheterul Ciprian Pavel, fundaşul Radu Blaga şi experimentatul Toth Karoly (toţi plecaţi alături de delegatul Flore Pop la Campionatul Regional de minifotbal de la Arad cu Dia Guard Divino), Unirea şi-a făcut jocul obişnuit şi aştepta să treacă minutele, pentru ca Mirşidul să redevină campioana Sălajului.

Fotbal cu urechile la telefoanele de pe Gîlgău Arena!?

De la Gîlgău Almaşului, însă, începeau să vină veşti proaste, deoarece Alex Pop şi Gabriel Ţiriac au înscris două goluri în mai puţin de 5 minute (minutele 61 şi 64) şi a început stresul! Ionuţ Blaga şi compania au început să joace mai mult cu gândul la Gîlgău Arena şi cu urechile ciulite la veştile venite de pe margine.

Când mai era un sfert de oră de joc, la Popeni parcă a căzut cerul, deşi afară era senin. Asta, deoarece în celălat joc, Cristian Man – adică portarul care ajunsese cu CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor, reprofilat la Gîlgău ca atacant – făcea 4 – 4, după un super-gol!

Întrebările venite din teren erau din ce în ce mai dese. “Cât e scorul dincolo? Cât mai e la Gâlgău?”, se întrebau de zor jucătorii Mirşidului. Între timp, elevii lui Mihai Bode nici nu au mai avut reacţie la eroarea “centralului” Răzvan Lădar, care nu a dat 11m deşi Ciprian Bărnuţiu a fost faultat clar în careu… În minutul 82, s-a făcut şi 3 – 1, după ce Răzvan Sabou a reuşit “dubla” printr-un şut sec.

Golul jibouanului Raul Brânduşe i-a descătuşat pe “spartanii” de la Mirşid

În ultimele 10 minute s-au jucat doar că trebuiau să se joace, deoarece cu toţii eram conectaţi la tensiunea de pe Gîlgău Arena. Secundele parcă s-au transformat în minute, iar minutele în ore. Antrenorul Mihai Bode a uitat de indicaţii şi a rămas cu telefonul la ureche. Doar, doar va veni şi pentru ei o veste bună!? Aceasta a şi venit, deoarece Raul Brînduşe a întors cuţitul în rana liderului din Liga a IV-a, prin golul din minutul 87!

Între timp, jocul de la Popeni s-a terminat, dar bucuria a fost temperată până când celălat meci nu se termină. Cu telefoanele la ureche, fotbaliştii Unirii aşteptau ultimul fluier al lui Paulică Unimătan! Într-un târziu a venit şi acesta, iar fiesta putea începe!


Campionii au aşteptat aproape o jumate de oră pentru a fi premiaţi

După un an greu, jucătorii s-au descătuşat, s-au îmbrăţişat şi au făcut hora bucuriei pe teren. “Să vină cupa, să vină cupa la băieţi”, se auzea din vocile jucătorilor de la Mirşid. Trofeul era însă departe, în comuna Bălan, împreună cu tot staff-ul AJF-ului, care erau pregătiţi să facă oficiile pe Gîlgău Arena.

Momentul i-a cam prins nepregătiţi până şi pe cei din conducerea Unirii, astfel că noii campioni au stat minute bune pe teren, ca la iarbă verde, dar fără măcar o bere, ca să nu spunem de sticlele de şampanie au lipsit. Doar, băieţii erau campioni, nu? Poate, însă, că ele au fost lăsate la rece până după partidele de baraj…

Într-un târziu, cineva a venit cu o ladă de bere şi setea a fost domolită. “Dar unde e trofeul? Unde sunt medaliile şi tricourile?”, erau întrebările  jucătorilor, devenite din ce în ce mai frecvente. La un moment dat, au ajuns şi premiile, odată cu maşina oficialilor de la AJF Sălaj, este vorba despre preşedintele Daniel Sabou şi secretarul Leo Moga.

A urmat festivitatea de premiere, oficiată de preşedintele Daniel Sabou. Unul după altfel, au fost medaliaţi portarii Marius Groza, Vlad Muscan şi Sergiu Dalnoki şi jucătorii de câmp, este vorba de “căpitanul” Ionuţ Blaga, Ciprian Bărnuţiu, Vlad Tohat, Beko Gabor, Sebastian Moroti, Maior Istvan, Bogdan Ciaca, Marcel Mureşan, Răzvan Sabou, Florin Săstraş, Darius Colciar, Ionuţ Mureşan, Marius Bereschi şi Mihai Bode, jucătorul-antrenor de la Mirşid fiind însoţit de băieţelul său pe care într-o zi vrea să în vadă un mare fotbalist!

Din păcate pentru ei, Flore Pop – liderul din vestiar al echipei, dar şi Radu Blaga, Toth Karoly şi Ciprian Pavel nu au putut fi prezenţi la meci şi nu au putut onora festivitatea de premiere, cu toţii fiind pe drumul de întoarcere de la Arad, acolo unde echipa lor de minifotbal – Dia Guard Divino – a disputat finala Campionatului Regional de Nord-Vest împotriva altei formaţii sălăjene, Autovip Şimleu.

Jibouanii, cu buzele umflate. Rapidul pierde titlul în ultima etapă, doi ani la rând!

Rapid Jibou câştigă astfel pe terenul rivalei şi le-a suflat celor din Gîlgău titlul de pe masă. Din păcate pentru Alex Turcu şi compania, jibouanii nu au putut duce acasă trofeul, medaliile de aur şi tricourile de campioni, dar şi-au apărat onoarea şi blazonul!

Astfel, Rapidul se clasează pe locul secund, la fel ca şi în campionatul trecut, dar speră să câştige totuşi un trofeu, deoarece elevii lui Ciprian Roja sunt calificaţi în finala Cupei României, alături de vecinii de la Someşul Someş Odorhei.

Că tot venise vorba de Someşul Odorhei, trebuie precizat faptul că jucătorul antrenor de la Someşul, este vorba despre jibouanul Vlad Ortelecan, a fost cel care a oferit premiile pentru locul 2 şi locul 3. Această situaţie interesantă s-a consumat aşa după ce atât preşedintele, cât şi secretarul AJF-ului, au părăsit rapid arena, cu destinaţia Popeni, unde trebuia premiată noua campioană. Oare o variantă era observatorul AJF – Nicolae Danciu, prezent la joc?

Cert este că jucătorul de la Odorhei a mers la vestiarul Jiboului şi le-a dat foştilor colegi o cupă şi o minge, la fel şi gazdelor, pentru locul 3. Umbrit de furie, Aurel Pintican a luat mingea şi a aruncat-o în vestiarul adversarei, după care a dat cu cupa de pământ!? Supărarea era mare, doar Dumbrava a ratat trofeul pe mâna ei.

La Gîlgău, lăutarii au rămas fără “grai”, iar jucătorii fără bani

La Gîlgău Almaşului, totul era pregătit. Şampania era pusă la rece, iar la cabana de la Grădina Zmeilor totul era pregătit pentru banchetul campionilor. Pregătiţi erau şi lăutari, care trebuiau să îi  înveselească pe Marius Rus şi compania.

Totul a căzut, însă, după cele 90 de minute cu Rapid Jibou. În loc de o petrecere de pomină, echipa s-a dus totuşi la cabană, dar a servit o masă festivă, dar aşa ca şi la o… pomană, astfel că totul s-a temrinat în mai puţin de o oră.

Regretele sunt mari la Dumbrava, cu atât mai mult cu cât băieţii au pierdut titlul, dar şi o sumă considerabilă, deoarece fiecare jucător a evoluat pe o primă de 150 de lei. În plus, o victorie în faţa Jiboului aducea trofeul, dar şi restul de la primele din timpul sezonului, deoarece Gabriel Ţiriac şi compania au jucat pe 150 de lei la victorie, dar 50 de lei erau opriţi la sursă până la îndeplinirea obiectivului. Altfel spus, la 22 de victorii a câte 500 de lei, s-au făcut 1.100 de lei  per căciulă, care într-o clipită s-au evaporat.


Dumbrava Gâlgău – Rapid Jibou 4 – 5 (1 – 4)!

Au marcat: Marius Rus (‘13), Alexandru Pop (‘61), Gabriel Ţiriac (‘64) şi Cristian Man (‘73), respectiv Mihai Brînduşe (‘6 şi 30), Alex Turcu (‘20 – 11 m), Andrei Teglaş (‘31) şi Raul Brînduşe (‘89)

Dumbrava: Mihai Lung – Răzvan Criste (Samuel Lingurar), Claudiu Cornaci, Dragoş Covaci, Viorel Ionaşcu (Marius Cheţa), Marius Rus (cpt.), Gabriel Ţiriac, Flaviu Bărnuţiu, Alin Mierea (Ionuţ Fechete), Cristian Man şi Alexandru Pop. Rezerve: Raul Sturz – Vasile Făzăcaş, Sergiu Korozsi şi Sebastian Turbucean. Manager: Marius Paşca

Rapid: Ionuţ Chechedi (Adrian Noţigan) – Tudor Hozan, Cristian Ţurcaş, Vlad Lazăr, Vlad Paşcalău, Vlad Buda, Alex Turcu (cpt.), Raul Brînduşe, Marius Haiduc, Mihai Brînduşe (Adrian Pop) şi Andrei Teglaş (Doru Noje). Rezerve: Marius Muntean, Major Robert, Răzvan Ardelean şi Puiu Unguraş. Antrenor: Ciprian Roja. Conducător: Marius Stana

Cartonaş roşu: Claudiu Cornaci (‘20)

Au arbitrat: la centru: Paul Unimătan, asistenţi: Gabriel Bârjac şi Tunyogi Ferencz (toţi trei din Zalău)

Observator AJF: Nicolae Danciu (Zalău)

            Jucătorul meciului: RAUL BRÎNDUŞE

 

Unirea Mirşid – Cetatea Buciumi 3 – 1(2 – 0)

Au marcat:Răzvan Sabou (‘8 şi 82) şi Vlad Tohat  (‘20), respectiv Raul Zdroba (‘60)

Unirea: Marius Groza – Vlad Tohat, Ionuţ Blaga (cpt.), Ciprian Bărnuţiu, Maior Istvan, Florin Săstraş (Darius Colciar), Bogdan Ciaca, Marcel Mureşan, Răzvan Sabou, Beko Gabor şi Raul Iliese (Ionuţ Mureşan).  Rezerve: Sergiu Dalnoki, Vlad Muscan – Sebastian Moroti, Mihai Bode şi Marius Bereschi. Antrenor: Mihai Bode. Conducător: Călin Bereschi

Cetatea: Rareş Nicoară – Răzvan Nicorici (cpt.), Paul Coste, Vlad Ţiriac, Bogdan Lazăr, Rareş Hossu (Andrei Boldor), George Marian, Raul Zdroba, Răzvan Lazăr (Andrei Iacob), Natanael Ciupe şi Ciprian Marian (Iuliu Miere). Antrenor: Dan Lucaciu

Au arbitrat: la centru: Răzvan Lădar (Şimleu Silvaniei), asistenţi: Antonio Hădade şi Sergiu Negrean (ambii din Zalău)

Observator AJF:  Florin Morar (Zalău)

Jucătorul meciului: RĂZVAN SABOU

 


DECLARAȚII LA CALD:

Mihai Bode – antrenor Unirea Mirşid:

“Am avut emoţii, când am auzit că Dumbrava Gîlgău a revenit şi a egalat de la 1 – 4!”

”Din moment ce am terminat pe primul loc, înseamnă că am meritat. Într-adevăr, ne-a ajutat şi rezultatul obţinut de Rapid Jibou, la Gâlgău, dar noi în acest campionat am câştigat de două ori cu cei de la Jibou. Şi Rapidul mai avea şanse la primul loc înaintea ultimei etape şi mi s-a părut ceva normal, ca meciurile să se dispute pe teren. Eu să fiu sincer, am avut speranţe mari că Jiboul va obţine un rezultat bun la Gâlgău, dar am avut emoţii, când am auzit că Dumbrava a revenit şi a egalat de la 1 – 4! Mă bucur că am câştigat campionatul încă din primul sezon de când antrenez această echipă. Vreau să-i mulţumesc domnului primar, jucătorilor şi lui Florin Pop, pentru că au avut încredere în mine. Referitor la meciurile de baraj, Sticla Arieşul Turda porneşte favorită, mai ales că are buget pentru Liga a III-a, iar jucătorii fac şi pregătire fizică. Mergem să practicăm un joc bun şi să obţinem un rezultat cât mai bun care să ne menţină cu şanse înaintea returului”.

Ciprian Roja – antrenor Rapid Jibou:

“La 4 – 4 am tremurat pe bancă”

“Clar. Prima repriză a fost a noastră. În repriza secundă, Dumbrava a riscat şi cu două-trei greşeli ale noastre gazdele au egalat. Am ratat foarte mult, eu am numărat şapte ocazii clare, dintre care vreo două-trei au fost cu poarta goală. La 4 – 4 am tremurat pe bancă. Până la urmă am câştigat pe merit şi Rapid Jibou a fost echipa mai bună din acest sezon. Deşi în iarnă am pierdut cinci jucători importanţi, în campionat am câştigat 12 meciuri şi am pierdut unul singur, dar unul decisiv, cel cu Mirşidul. E ciudat să termini aşa sezonul. În vară, dacă se doreşte promovarea, avem nevoie de trei-patru jucători cu experienţă”.

 

Marius Paşca – manager Dumbrava Gîlgău:

“Jiboul nu avea nicio şansă cu noi, dacă nu primeam acel roşu”

“Jiboul nu avea nicio şansă dacă nu primeam acel roşu din minutul 20. Sincer, nu m-am aşteptam la gafa aceasta a lui Cornaci, care în acest retur ne-a ajutat foarte mult. Nu pot să spun că am ratat victoria din cauza lui, dar e greu să întorci în 10 oameni de la 1 – 4. În 11, clar câştigam. Nu am ce să reproşez băieţilor pentru repriza secundă. În prima secundă, însă, am făcut greşeli enorme. Dintre cele cinci goluri, trei au fost cadouri de la noi. Şi după goluri, trebuia să ne regrupăm şi aşa puteam câştiga. Îmi pare rău că munca de un an s-a dus pe apa sâmbetei şi am ratat titlul pe mâna noastră. Acum, trebuie să felicităm adversara, dar şi noua campioană a Sălajului. Succes la baraj. Am văzut echipa din Turda la duelul cu Olimpia Gherla şi nimic nu e imposibil. Clujenii sunt buni, ştiu cu mingea şi au pregătire fizică, dar cu o formaţie disciplinată din punct de vedere tactic, există şanse la promovare. Mulţumesc sponsprilor, Primăriei şi Consiliului Local, în special primarului Isaia Maghiar, pentru condiţiile oferite de-a lungul sezonului. Nu în ultimul rând galeriei, care de departe este cea mai frumoasă din tot Sălajul!”.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL