Connect with us

Feminin

Naţionala României de fotbal feminin a remizat cu Portugalia în preliminariile Campionatului Mondial


Selecţionata pregătită de Mirel Albon a obţinut doar un rezultat de egalitate în faţa reprezentativei lusitane, astfel că a ratat şansa de a urca pe locul 3 în cadrul Grupei 6 


După o perioadă foarte bună traversată în preliminariile Campionatului European, în care naţionala României de fotbal feminin a ajuns până la baraj, fiind eliminată de Portugalia în dublă manşă, deşi nu a pierdut, pentru fetele noastre erau speranţe multe şi în preliminariile Campionatului Mondial.

Din păcate nu a decurs totul precum s-ar fi aşteptat multă lume, iar Naţionala trece printr-o fază de reconstrucţie. În aceste condiţii, selecţionerul Mirel Albon a decis să dea şansa mai multor jucătoare tinere să debuteze în echipa mare pentru a se obişnui cu nivelul.

Marţie seara, pe Stadionul Municipal din Botoşani, România a disputat cel de-al şaselea joc din faza grupelor din preliminariile Campionatului Mondial, împotriva Portugaliei, meci în care Andreea Corduneanu şi-a anunţat retragerea din cariera de jucătoare.

În faţa a 3.175 de spectatori cele două echipe s-au tatonat în prima jumătate de oră, iar tricolorele au deschis scorul abia în minutul 34 prin Isabelle Mihail, jucătoare ce evoluează în Statele Unite. Din păcate, bucuria fetelor noastre a fost de scurtă durată, după ce Andreia Norton a egalat cinci minute mai târziu.

Acesta s-a dovedit a fi şi rezultatul final al întâlnirii, astfel că Portugalia îşi păstrează locul 3 în grupă, fiind urmată de România pe locul 4, la egalitate de puncte.

În ultimele două jocuri din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Franţa de anul viitor, România va evolua pe teren propriu în faţa Belgiei în 30 august, în timp ce în 4 septembrie se va deplasa în Portugalia.

Sursa foto: frf.ro


România – Portugalia 1 – 1 (1 – 1)

Au marcat: Isabelle Mihail (34),respectiv Andreia Norton (39)

ROMÂNIA: 1. Părăluță – 5. Meluță, 15. Oprea, 3. Nagy – 18. Bănuță (2. Corduneanu 69′), 8. Vătafu (14. Herczeg 80′), 4. Bortan-cpt, 10. Voicu, 7. Giurgiu – 20. Carp (11. Bâtea 60′), 13. Mihail. Rezerve: 12. Linda Kajtar – 6. Brigitta Goder, 9. Mihaela Ciolacu, 16. Bianca Sandu. Selecționer: Mirel Albon

PORTUGALIA: 1. Pereira – 5. Fidalgo, 4. Rebelo, 15. Costa, 9. Borges – 17. Marques, 14. Dolores Silva, 11. Pinto (16. Diana Silva 63′) – 7. Neto-cpt, 19. J. Silva, 10. Norton (8. Laura Luis 87′). Rezerve: 12. Patricia Morais – 2. Monica Mendes, 3. Raquel Infante 13. Fatima Pinto, 18. Carolina Mendes. Selecționer: Francisco Neto


 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin