Connect with us

TENIS

Veteranii sălăjeni s-au remarcat la “Altius Tennis Cup”


Cornel Florean, Petru Bologa şi Lidia Angelescu au reprezentat judeţul nostru în competiţia din Bucureşti. Dacă primul a ajuns până în semifinalele competiţiei, iar următorii doi au fost nevoiţi să joace la categorii de vârstă inferioare vârstei lor


La finele săptămânii trecute, în Bucureşti a avut loc o nouă ediţie a Cupei “Altius” la tenis de câmp, destinată sportivilor veterani. Turneul a stârnit atracţie în rândul practicanţilor “sportului alb” din toată ţară, la startul turneului, participanţii fiind împărţiţi pe 10 categorii de vârstă.

Este vorba de +35, +40, + 45, +50, +55, +60, +65, +70 şi +75 de ani la masculin şi +35 de ani la feminin, în cadrul concursului existând şi întreceri de dublu la +35, +50, +55 şi +60 de ani, precum şi o întrecere de dublu mixt.

La startul întrecerii s-au aflat şi trei tenismeni din judeţul Sălaj. Este vorba despre Cornel Florean, care a concurat la categoria de vârstă +50 de ani, dar şi Petru Bologa la +75 de ani şi Lidia Angelescu la +35 de ani.

Ultimii doi au fost destul de ghinionişti, având în vedere că amândoi au fost nevoiţi să evolueze la categorii de vârstă inferioare vârstei lor. La 81 de ani, Petru Bologa a participat la +75, iar şi mai ghinionistă a fost Lidia Angelescu. Deşi va împlini 64 de ani peste mai puţin de o lună, Angelescu a participat la categoria +35 de ani, fiind singura categorie de vârstă de pe tabloul feminin.

În aceste condiţii, diferenţa uriaşă de vârstă faţă de celelalte participante şi-a spus cuvântul, iar sălăjeanca a terminat competiţia fără victorie, câştigând însă respectul şi aplauzele celor prezenţi la competiţie pentru efortul depus şi dăruinţa de care a dat dovadă. Astfel, Gelu Gheţi a invitat-o pe Angelescu să facă echipă la dublu mixt. Aceştia făcând un meci bun şi oferind chiar “faza zilei”. După ce Gheţi a fost prins pe picior greşit la fileu, Angelescu a reuşit să salveze un punct după un efort considerabil purtat pe fundul terenului.

Pe tabloul masculin, Petru Bologa a concurat şi el cu sportivi mai tineri decât el. La categoria +75 au fost nu mai puţin de şase concurenţi, împărţiţi în două grupe. Sportivul de la Palatul Copiilor Zalău a fost repartizat în Grupa A, alături de Alexandru Popescu şi Florin Galu.

Deşi a pierdut confruntarea cu Popescu, un sportivi de 77 de ani, Bologa a reuşit să obţină o victorie în faţa lui Galu. În finală, Popescu a pierdut împotriva lui Federico Giudici, scor 3 – 6, 0 – 6.

Cele mai mari speranţe veneau din partea lui Cornel Florean. Sălăjeanul de la CSM Zalău a câştigat ediţia “Altius Tennis Cup” de anul trecut şi era principalul favorit şi la ediţia din acest an.

Aflat pe locul 1 în clasamentul general al categoriei de vârstă 50+ de ani, sălăjeanul a fost principalul favorit al turneului şi a beneficiat de primul tur liber. În faza sferturilor de finală, Cornel Florean l-a întâlnit pe Mihai Boboc, însă nu a avut nicio emoţie în acest duel, trecând uşor, scor 6 – 0, 6 – 2 de adversarul său.

În faza semifinalelor, din păcate, drumul lui Cornel Florean către trofeu a fost oprit de Ion Octavian Mustăreaţă, care l-a învins pe sălăjean în două seturi, scor 6 – 4, 6 – 3, calificându-se în marea finală, pe care avea să o şi câştige în faţa lui Traian Bodnar, 6 – 4, 6 – 1.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS