Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ai o IE? Îmbrac-o şi vino la evenimentul ,,Ziua Universală a Iei la Zalău”


În 21 iunie, de la ora 18, în amfiteatrul din Parcul Central, Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, organizează evenimentul ,,Ziua Universală a Iei la Zalău”. Programul va debuta cu un mini-concert al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Porolissum” urmat de o poveste; o poveste „povestită” a spăcelului de Sălaj – cămașa noastră tradițională, spusă de un cunoscător


Programul va fi completat cu concursuri cu premii, la care, desigur, așteptăm concurenții. De Ziua Iei, ,,Ghicește cămașa de Sălaj”, pentru care facem cunoscut următorul regulament:

  • concursul va avea loc în amfiteatrul din Parcul Central și va presupune identificarea, dintre iile care vor fi expuse, a celor din județul nostru
  • concurenții vor avea la dispoziție, de la momentul startului, 10 minute, pentru a identifica obiectul vestimentar sălăjean
  • câștigă concurentul care a identificat toate sau cele mai multe ii
  • se acordă un premiu; în situația în care vor fi mai mulți concurenți cu același număr găsit, departajarea se va face după timpul în care au reușit să găsească iile.

În 21 iunie cântăm românește, și, pentru concursul de karaoke va fi următorul regulament:

  • la înscriere concurenții vor preciza numărul de persoane care vor cânta. O piesă va fi cântată de maximum 5 persoane
  • la înscriere vor primi lista cu piesele dintre care vor trage la sorți, înainte de concurs, piesa pe care o vor cânta
  • din juriu vor face parte 3 persoane care vor acorda pentru fiecare concurent/concurenți note de la 1 la 5, prin care vor evalua voce, ținută, modul de prezentare pe scenă
  • se vor acorda premiile I, II si III; premiile se vor acorda în ordinea descrescătoare a punctajului total al membrilor juriului.

Concurenții se pot înscrie la cele două concursuri la sediul CNIPT, din Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 19 iunie.

Pentru a sprijini membrii juriului, în timp ce vor finaliza calculele și clasamentul, pentru gânduri bune și rezultate frumoase le va ,,descânta,, un grup de tinere, care vor aduce în fața publicului sceneta ,,Sânzienele – împletire între ritualul agrar și cel magic,,.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită, în fiecare an, în 24 iunie, pentru a promova cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. Bluza tradițională românească este celebrată de români odată cu Sânzienele și cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Eveniment cu cod vestimentar: poartă o ie!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj