Connect with us

LIGA I

“AFACERE” sălăjeană la Campionatul Regional de la Arad. Autovip Şimleu şi Dia Guard Divino Zalău şi-au disputat finala! GALERIE FOTO


Cele două reprezentante ale Sălajului la Campionatul Regional Nord-Vest au făcut senzaţie şi şi-au disputat finala competiţiei! Dacă gruparea condusă de Marian Florin Raţ şi Flore Pop s-au impus clar în Sălaj, şimleuanii au reuşit surpriza, cucerind trofeul! De precizat că Autovip a mai  devenit campioană regională şi în anul 2015, în timp ce Dia Guard a cucerit anul trecut medaliile de bronz, clasându-se apoi pe locul 4 în ţară!


Sălajul rămâne un pol important în minifotbalul românesc, iar acest lucru a fost reconfirmat la Campionatul Regional Nord-Vest de la Arad, unde au participat 20 de echipe, însă cele mai bune grupări s-au dovedit a fi cele două echipe sălăjene, Autovip Şimleu Silvaniei şi Dia Guard Divino care au ajuns până în finală.

Ambele formaţii şi-au fixat obiective clare, de a ajunge pe un loc care să le permită calificarea la Campionatul Naţional de la Alba Iulia.

Campioana Sălajului – Dia Guard Divino a obţinut două victorii clare în primele două jocuri din Grupa D, cu Aptiv Sânnicolau Mare şi Bad Boys Oradea, după care în meciul al treilea, formaţia condusă de Florin Marian Raţ a trecut la limită şi de Lin&Ema Alba Iulia şi deja era calificată în sferturi.

Sălăjenii au încercat să obţină chiar primul loc în grupă, dar nu au mai găsit concentrarea şi pentru jocul cu AC Luciano Arad şi au pierdut la limită, astfel că Dia Guard s-a clasat pe locul secund.

Tot pe locul secund în Grupa C s-a clasat şi Autovip Şimleu Silvaniei. După ce a trecut la pas în meciul de debut de Young Boys Cugir, a urmat o înfrângere în faţa celor de la Luceafărul Floreşti, însă Tudor Ulmeanu şi colegii săi au trecut rapid peste acest eşec şi au câştigat destul de clar următoarele partide cu Şoimii Şimand şi Râncan Baia Mare.

Dia Guard Divino şi Autovip au făcut spectacol în fazele eliminatorii

Meciurile din sferturile de finală s-au stabilit prin tragere la sorţi, iar cum Dia Guard Divino şi Autovip au terminat grupele din care au făcut parte pe locul 2, au fost repartizate în urna a doua. Deşi au întâlnit adversari mai bine cotaţi, campioana şi vicecampioana Sălajului s-au motivat exemplar, având în vedere şi importanţa mizei.

Dacă Dia Guard Divino a trecut cu 2 – 0 de MG Alba Iulia, Autovip a obţinut o victorie şi mai clară cu AC Luciano Arad şi ambele formaţii au putut deja sărbători calificarea la Campionatul Naţional de la Alba Iulia.

Competiţia de la Arad mai avea miză, iar sălăjenii au rămas conectaţi, astfel că în semifinale spectatorii au putut asista la un spectacol din partea celor două grupări. Autovip s-a răzbunat cu vârf şi îndesat după înfrângerea din grupe cu Luceafărul Floreşti, iar de data aceasta a câştigat cu un neverosimil 7 – 0 în faţa clujenilor.

Dia Guard Divino s-a duelat cu FC Premier Arad, de care a trecut tot la pas, cu 4 – 0, şi ultimul act le-a pus faţă în faţa pe cele două grupări din Sălaj.

Autovip Şimleu Silvaniei a reeditat performanţa din 2015

Atât Dia Guard Divino, cât şi Autovip au ajuns duminică în finală cu probleme de lot, iar jucători importanţi din ambele tabere erau plecaţi deja spre Zalău la ora finalei, pentru că aveau meciuri importante în Liga a IV-a sau Liga a V-a. În ciuda micilor neajunsuri, fiecare s-a luptat pentru a pune mâna pe trofeu, iar câştig de cauză a avut Autovip, care s-a impus cu 2 – 0 , graţie golurilor marcate de Tudor Ulmeanu şi Adrian Dregan.

Victoria a fost savurată din plin de formaţia şimleuană, care devine Campioană Regională pentru a doua oară. Primul titlu l-a câştigat la Zalău, în anul 2015, când în finală a reuşit să treacă tot de o echipă sălăjeană, este vorba de Fan Courier.

De data aceasta, titlul câştigat la Arad le oferă celor de la Autovip dreptul de a solicita licenţa de participare în Liga Campionilor, competiţie ce va avea loc în toamnă, în Slovenia, acolo unde România va trimite cele patru campioane regionale, câştigătoarea Cupei României, dar şi formaţia care va deveni campioana României la minifotbal.

 


Rezultatele înregistrate de echipele sălăjene la Campionatul Regional de la Arad:

Grupa C:

Young Boys Cugir – Autovip 1 – 5

Autovip – Luceafărul Floreşti 2 – 3

Şoimii Şimand – Autovip 3 – 7

Autovip – Râncan Baia Mare 3 – 0

(Autovip s-a clasat pe locul 2 în grupă)

 

Grupa D:

Dia Guard Divino – Aptiv Sânnicolau Mare 8 – 2

Dia Guard Divino – Bad Boys Oradea 4 – 2

Dia Guard Divino – Lin&Ema Alba Iulia 1 – 0

AC Luciano Arad – Dia Guard Divino 1 – 0

(Dia Guard Divino s-a clasat pe locul 2 în grupă)

 

Sferturi:

Dia Guard Divino – MG Alba Iulia 2 – 0

Autovip – AC Luciano Arad 4 – 1

Semifinale:

FC Premier Arad – Dia Guard Divino 0 – 4

Autovip – Luceafărul Floreşti 7 – 0

Finala:

Autovip – Dia Guard Divino 2 – 0!


 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 13 iunie 

1680 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I