Connect with us

DIVIZIA A1

Dobromir Dimitrov: ”Oamenii din Zalău sunt grozavi şi le doresc tot binele din lume”


Internaţionalul bulgar s-a despărţit de CS Volei Municipal în această vară, deşi la poalele Meseşului pe bancă se află un tehnician de la sud de Dunăre. Până să semneze cu o altă echipă, experimentatul coordonator se pregăteşte cu Naţionala Bulgariei pentru jocurile din Liga Mondială din Japonia


În vara anului trecut, coordonatorul Dimitrov Dobromir era prima achiziţie a Zalăului. Bulgarul avea o misiune grea, aceea de a suplini plecarea belgianului Matthias Valkiers, cel care pusese umărul serios la câştigarea titlului naţional din anul 2017. Într-un sezon în care CS Volei Municipal nu a rupt gura târgului, nici bulgarul nu a putut străluci, iar fosta campioană a României s-a clasat doar pe locul 4 în campionat.

Cum s-a terminat sezonul, a venit şi informaţia în ce priveşte mutarea de pe postul de coordonator. Astfel, internaţionalul Cristian Bartha îşi pusese semnătura pe un contract cu CS Volei Municipal. Mai mult, conducerea i-a prelungit angajamentul tânărului Filip Constantin, cel care venise la Zalău acum doi ani de la Steaua Bucureşti.

În aceste condiţii, era clar că Dobromir nu se mai regăsea în formula gândită de bulgarul Nikolay Jeliazkov pentru sezonul 2018 – 2019. Astfel, jucătorul în vârstă de 27 de ani şi-a luat la revedere de la foşti colegi şi a plecat acasă, în Bulgaria, acolo unde îl aşteaptă Naţionala, deoarece Bulgaria participă la Liga Mondială din Japonia.

În ce priveşte viitorul la nivel de club, voleibalistul nu se grăbeşte.

“Încă nu am o idee exactă despre cum şi unde voi fi în sezonul viitor, am destul timp să mă gândesc. Mă concentrez acum pe acţiunile echipei naţionale. Cât despre perioada petrecută la Zalău, pot spune că a fost o experienţă plăcută pentru mine şi a fost un sezon bun, mai ales dacă luăm în considerare problemele cu care ne-am confruntat de-a lungul sezonului, când am schimbat doi jucători, precum şi antrenorul. Cu toate acestea, ne-am îndeplinit obiectivul şi sunt fericit. Sigur, nu ne-am clasat pe locul pe care am fi vrut, acolo ne-a fost limita. Oraşul şi oamenii din Zalău sunt grozavi şi le doresc tot binele din lume”, a declarat Dobromir Dimitrov, pentru ziarul Sportul Sălăjean.

De precizat că bulgarul a mai evoluat în România pentru CSM Bucureşti, în sezonul 2013 – 2014, după care a ajuns în Italia, la titrata Sir Safety Conad Perugia, cu care a ajuns în finala Cupei Italiei. Înainte de a veni la Zalău, el a jucat în ţări exotice, precum Iran şi Liban.

1090 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1