Connect with us

DIVIZIA A1

CS Volei Municipal Zalău se va reuni cu 3 luni mai devreme de începerea Diviziei A1!


Deşi campionatul 2018 – 2019 va lua startul pe la începutul lunii octombrie, elevii lui Nikolay Jeliazkov vor începe pregătirea la mijlocul lunii iulie. “Vrem să facem reunirea lotului prin 15 iulie, iar acest lucru îşi doreşte antrenorul”, a spus preşedintele Vasile Coţa


Competiţiile interne de volei se desfăşoară într-un ritm accelerat, iar timp de şase luni octombrie – aprilie sunt meciuri din plin în Divizia A1 sau Cupa României. Apoi urmează o perioadă de aproape şase luni de zile când este pauză în competiţiile interne, iar voleibaliştii de la echipele din prima ligă se pot bucura de o vacanţă lungă.

Vacanţa jucătorilor de la Volei Municipal Zalău va fi mai scurtă în această dată. Dacă în anii trecute, gruparea de sub Meseş se reunea pe la începutul lunii august, chiar şi după 15 august, de data aceasta, antrenorul Nikolay Jeliazkov va suna adunarea încă de la mijlocul lunii iulie. “Vrem să facem reunirea lotului undeva prin 15 iulie, mai devreme faţă de anii trecuţi. Acest lucru îşi doreşte antrenorul Nikolay Jeliazkov, dar depinde de mai mulţi factori. Acum antrenorul discută cu fieacare jucător în parte şi va vedea exact”, ne-a informat preşedintele Vasile Coţa.

Din câte se pare, nu toţi jucătorii vor putea fi prezenţi încă din luna iulie la pregătire, având în vedere că Mihai Gheorghiţă şi Rareş Bălean vor fi în acea perioadă în pregătire cu echipa naţională, care la începutul lunii august va juca în preliminariile Campionatului European.

Nu ştim care va fi şi situaţia jucătorilor străini, având în vedere că în momentul de faţă FIVB a blocat transferurile internaţionale, iar în aceste condiţii acestea nu pot fi înregistrate, deşi contractele au fost deja semnate cu jucătorii noi.

Rămâne de văzut câţi jucători va avea tehnicianul la primele antrenamente din luna iulie, iar foarte probabil nu va putea fi prezent nici căpitanul Leo, care şi în luna agusut când era programată reunirea, el venea la Zalău, după câteva săptămâni. Aproape trei luni de pregătire vor avea la dispoziţie zălăuanii şi cel mai probabil vor efectua şi un cantonament montan, urmând ca în a doua parte a pregătirii, Volei Municipal să participe la mai multe turnee amicale.

Să mai spunem că sistemul competiţional pentru campionatul 2018 – 2019 rămâne neschimbat, primele şase clasate la finalul campionatului regulat urmând să joace pentru medalii şi pentru locurile de cupă europeană, în timp ce grupările de pe locurile 7 – 12 vor evolua în faza inferioară a campionatului pentru evitarea ultimelor două locuri retrogradabile.

1377 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1