Connect with us

Feminin

Independenţa Baia Mare şi Universitatea Galaţi, echipele promovate în Liga 1 Feminin


Cele două echipe sunt câştigătoarele celor două Serii din Liga 2 Feminin, iar dacă gruparea băimăreană revine în elita fotbalului feminin, să spunem că gruparea din Galaţi se va afla la prima experienţă pe prima scenă


La finalul unui sezon epuizant, echipele înscrise în competiţiile de fotbal feminin organizate de Federaţia Română de Fotbal au intrat oficial în vacanţă, odată cu încheierea Ligii 1.

Dacă în primul eşalon fotbalistic, campioana a ieşit pentru al optulea an la rând Olimpia Cluj, în cele două Serii din Liga 2, lupta pentru locul 1, ce asigură promovarea în elita fotbalului feminin românesc, a fost foarte asemănătoare cu cea din prima Ligă.

Adică, în ambele Serii au existat două echipe care au dominat copios campionatul. Este vorba despre Independenţa Baia Mare, care din 14 meciuri disputate în Seria 2 din Liga 2 Feminin, a obţinut 13 victorii şi un singur rezultat de egalitate şi Universitatea Galaţi, care a avut acelaşi parcurs, 14 meciuri, 13 victorii şi un egal.

Lupta în Seria 1 a fost ceva mai strânsă, echipa Selena SN Constanţa fiind ocupanta locului secund, cu 5 puncte mai puţin decât gruparea din Galaţi. În Seria 2, Vasas 2 Femina Odorhei a terminat la 11 puncte în spatele Independenţei Baia Mare.

În aceste condiţii, cele două formaţii vor evolua începând din sezonul viitor în Liga 1, în timp ce din Liga 1 au retrogradatat CS Real Craiova şi ASA Târgu Mureş (grupare desfiinţată în iarnă).

Sursa foto: Clubul Sportiv “AS Independeţa” Baia Mare / AFC Universitatea Galaţi

1012 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin