Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ziua Porţilor Deschise la Grădina Botanică din Jibou


Doritorii vor putea vizita gratuit Grădina Botanică “Vasile Fati” din Jibou, joi, 7 iunie, evenimentul fiind organizat cu ocazia aniversării a 50 de ani de existenţă


Judeţul Sălaj se poate mândri cu peisaje de basm din zona comunei Plopiş, precum şi alte obiective turistice importante, precum Castrul Roman “Porolissum” de la Moigrad, sau cel de la Buciumi, precum şi o minunată Poiană a Narciselor din Racâş, comuna Hida.

Totuşi, poate cel mai important obiectiv turist din judeţul nostru este Grădina Botanică “Vasile Fati” din Jibou. Recent modernizată, cei care au păşit măcar o dată pragul Grădinei, au rămas impresionaţi şi cu siguranţă au vizitat “mândria Jiboului” şi a doua oară.

Grădina Botanică “Vasile Fati” din Jibou va împlini 50 de ani de existenţă, iar cum să sărbătoreşti mai bine acest eveniment, decât cu oamenii care îţi calcă pragul zi de zi. Astfel, conducerea Grădinei Botanice va organiza “Ziua Porţilor Deschise” joi, 7 iunie, prilej cu care în intervalul orar 10.00 – 16.00, toţi cei care vor dori să viziteze obiectivul turistic din Jibou, o vor putea face în mod gratuit.

Gradina este organizată pe sectoare, fiecare sector grupează plantele dintr-un anumit punct de vedere, un complex de sere colecționare, de microproducție și cercetare, un complex acvaristic, un parc zoo și voliere de păsări, gradina japoneză și un rozarium.

De acest obiectiv turistic, autorităţile locale au mare grijă şi încearcă pe cât posbil să modernizeze şi calea de acces către Grădina Botanică, precum şi alte proiecte prin care să îi atragă tot mai mult pe turişti. Să menţionăm că anul trecut, Grădina Botanică “Vasile Fati” din Jibou a fost vizitată de peste 70.000 de turişti.

“Chiar dacă nu suntem într-o relaţie directă, Grădina Botanică fiind în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, mă consider partenerul moral numărul 1. Îi susţin în toate demersurile lor, colaborăm pe partea de înfrumuseţare a oraşului. De aceea vrem să modernizăm zona aceea adiacentă Grădinii, strada Wesselenyi. Fiind un obiectiv turistic atât de important, avem obligaţia să aranjăm zona, fiindcă vin peste 70.000 de turişti anul şi noi ne mândrim foarte mult cu Grădina Botanică”, a declarat primarul Dan Ghiurco, pentru Sportul Sălăjean şi Ştiri din Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj