Connect with us

CUPELE EUROPENE

HC Zalău are undă verde pentru cupele europene de la finanţatori


Gruparea antrenată de Gheorghe Tadici va fi susţinută şi pentru viitorul sezon al Cupei EHF, iar participarea Zalăului într-o nouă ediţie a competiţiei a fost acceptată de principalul finanţator – Consiliul Judeţean Sălaj, cât şi de către acţionari


De aproape două săptămâni, fetele de la HC Zalău se află într-o binemeritată vacanţă după un sezon epuizant, plin de meciuri în competiţiile interne şi în Cupa EHF. Deşi în această perioadă este axat pe pregătirea naţionalei de tineret cu care va participa la Campionatul Mondial de la începutul lunii iulie, Gheorghe Tadici şi-a făcut timp pentru a rezolva şi unele treburi la echipa de club.

Astfel, zilele trecute, managerul de la HC Zalău a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, dar şi cu acţionarii, pentru a pune la punct strategia pentru sezonul următor.

Cum în campionat s-a clasat pe locul 5, gruparea de sub Meseş a obţinut dreptul de a participa din nou în Cupa EHF, iar prezenţa Zalăului în viitorul sezon al competiţiei europene a fost clarificată.

Potrivit lui Gheorghe Tadici, atât preşedintele Tiberiu Marc, cât şi cei patru acţionari şi-au dat acceptul ca formaţia zălăuană să participe în cupa europeană. Participarea în Cupa EHF implică automat costuri mai mari, însă Consiliul Judeţean Sălaj va fi din nou alături de echipă şi va aloca un buget separat pentru cupele europene.

Pentru a face faţă din nou în această competiţie, antrenorul Zalăului are în plan să transfere patru, chiar cinci jucătoare în această pauză, având în vedere că în această perioadă formaţia zălăuană s-a despărţit de Paula Vişan, Ana Ciolan, Ana-Maria Dragut şi Larisa Tamaş.

HC Zalău a susţinut nu mai puţin de 12 meciuri în ultimul sezon european şi s-a oprit în sferturi, fiind eliminată de Kastamonu din Turcia. Şi în viitoarea stagiune, formaţia zălăuană va intrat în primele tururi prelimianrii ale Cupei EHF.

1602 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE