Connect with us

DIVERSE

Naţionala de handbal feminin s-a calificat la Campionatul European de pe primul loc din grupă


După victoria din Austria, “tricolorele” au trecut la Buzău şi de Portugalia, scor  32 – 28 într-un meci în care selecţionerul Ambros Martin a dat şansa să joace şi jucătoarelor aflate la primele selecţii. Cu cinci victorii din şase meciuri, România s-a calificat la Euro de pe primul loc din grupă


Naţionala de handbal feminin a terminat excelent preliminariile Campionatului European şi s-a calificat la turneul final de pe primul loc din grupă. După ce joi s-a impus în Austria şi deja şi-a asigurat biletele pentru Euro, selecţionata pregătită de Ambros Martin a trecut şi de Portugalia, într-un meci ce a avut loc duminică, la Buzău.

În acest joc, antrenorii au dat şansa să joace şi handbalistelor mai tinere sau celor care se aflau la primele selecţii, iar la naţională şi-au făcut debutul şi câteva jucătoare, printre care şi Paula Vişan, portarul care în ultimele sezoane a apărat excelent şi la HC Zalău.

Deşi selecţionerul nu s-a bazat pe formula de bază, România a controlat autoritar jocul şi a avut un start lansat, reuşind să conducă cu 6 – 1 în primele minute. Pe final de primă repriză, diferenţa a fost şi mai mare, 17 – 9 minutul 25, iar la pauză, “tricolorele” conduceau cu 19  – 13.

În partea secundă, România nu a mai forţat şi scorul a devenit mai strâns, însă în niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei. S-a terminat 32 – 28, iar naţionala pregătită de Ambros Martin a terminat pe primul loc grupa, cu cinci victorii din şase meciuri şi va fi în urna favoriţilor la tragerea la sorţi ce va avea loc pe 12 iunie, la Paris.

Să mai spunem că în meciul cu Portugalia, cea mai bună marcatoare a fost Eliza Buceschi cu 10 goluri. În acest joc a evoluat şi Ana Maria Dragut, care a marcat un gol, la fel ca şi portarul Paula Vişan.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE