Connect with us

DIVERSE

România susţine ultimele jocuri din preliminariile Campionatului European


Joi, “tricolorele” joacă în Austria, iar duminică, la Buzău, selecţionata lui Ambros Maritn va disput ultima partidă, cu Portugalia


După ce competiţiile interne s-au terminat, nu toate jucătoarele au intrat în vacanţă, iar cele convocate la echipele naţionale se află în plină pregătire pentru ultimele meciuri din preliminariile Campionatului European.

Şi România are de susţinut în această perioadă ultimele două partide, iar joi, “tricolorele” vor evolua în deplasare, cu Austria, de la ora 21.30. La trei zile distanţă, România va încheia preliminariile cu un meci uşor, pe teren propriu, urmând să joace duminică, de la ora 18.30, cu Portugalia, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Pentru aceste două jocuri, selecţionerul Ambros Martin a convocat 20 de jucătoare, între care şi trei handbaliste care în ultimul sezon au îmbrăcat tricoul lui HC Zalău. Este vorba de Ana Maria Dragut, Larisa Tamas şi Paula Vişan, însă doar Dragut a făcut deplasarea în Austria, Vişan şi Tamaş având o eventuală şansă să debuteze pentru România, în meciul de duminică, cu Portugalia, ultima clasată din grupă.

După patru etape, România se află pe primul loc, la egalitate de puncte cu Austria şi cu două puncte mai mult decât Rusia, ocupanta locului 3. În cele două jocuri, “tricolorele” ar mai avea nevoie de un succes pentru a se califica la turneul final din Franţa, ce va avea loc în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie.

Ambros Martin, selecţionerul României, nu ia în calcul decât victoria în Austria, care ar aduce “tricolorelor” calificarea la turneul final, cu o etapă înaintea finalului preliminariilor.

”În meciul tur am reuşit să câştigăm cu Austria, aşa că obiectivul nostru este să obţinem două puncte şi acolo. Nu va fi uşor pentru că ştim cum e să jucăm împotriva lor. Suntem la final de sezon, dar ne pregătim bine şi consider că avem puterea să câştigăm două puncte în Austria”, a declarat selecţionerul României.

565 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE