Connect with us

Feminin

CSS Târgovişte a câştigat Cupa României la fotbal feminin. VIDEO


Gruparea pregătită de Mihai Tătăranu a reuşit să se impună la scor de neprezentare cu Heniu Prundu Bârgăului, după ce “s-a dezlănţuit” în repriza a doua


29 mai 2018 va rămâne o zi istorică pentru Târgovişte, cel puţin din punct de vedere sportiv. Oraşul dâmboviţean are două echipe de fotbal care ţin steagul sus şi aduc cinste oraşului şi judeţului pe plan naţional. Dacă în ceea ce priveşte fotbalul masculin, Chindia Târgovişte ocupă locul 3 în Liga a II-a şi va disputa barajul de promovare/retrogradare cu FC Voluntari sau ACS Poli Timişoara.

Cea de-a doua echipă, ei bine, tocmai a câştigat un trofeu important. Despre cine este vorba? Despre CSS Târgovişte, echipă ce evoluează în Liga 1 de fotbal feminin şi care tocmai a câştigat primul trofeu al Cupei României, după o finală câştigată în faţa celor de la Heniu Prundu Bârgăului.

După eliminarea surprinzătoare a Olimpiei Cluj în faza sferturilor de finală, pentru trofeul din acest an s-au luptat Heniu Prundu Bârgăului şi CSS Târgovişte, într-un meci disputat în 29 mai, pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe.

În prima repriză, cele două echipe s-au studiat şi mai mult s-au tatonat, iar scorul primei reprize a fost unul alb. Altfel au stat datele problemei în repriza a doua. Jucătoarele grupării târgoviştene au ieşit mult mai motivate de la cabine şi în doar 10 minute au marcat de trei ori. Cea care a deschis scorul a fost Maria Şoimu în minutul 57, pentru ca după doar un minut, Mihaela Merlan să dubleze avantajul echipei sale. Alexandra Sfiea a dus scorul la 3 – 0 în minutul 69, acesta fiind şi scorul final.

Astfel, după multă muncă şi dăruire, CSS Târgovişte a putut sărbători câştigarea unui trofeu major din competiţiile interne, iar faptul că a câştigat Cupa României, nu poate însemnat decât confirmarea valorii echipei dâmboviţene.

La finalul partidei, cea mai bună jucătoare a finalei a fost desemnată Mihaela Merlan, autoare a unui gol şi al unei pase decisive în ultimul act al Cupei.

“Finala am tratat-o cu multe, multe emoţii, dar în acelaşi timp cu multă dorinţă şi determinare. Atmosfera a fost foarte bună înainte de meci şi asta a contat. Acest succes din punctul meu de vedere este o performanţă extraordinară. După finala câştigată, am cântat, am dansat, a fost o sărbătoare. A fost momentul nostru şi ne-am bucurat de el”, a declarat Mihaela Merlan, pentru Sportul Sălăjean.

Sursa video: Federaţia Română de Fotbal


Lotul CSS Târgoviște:

Portari: Ruxandra Neagu,Gabriela Gherasim

Fundași: Mihaela Neacșu, Florentina Ionescu, Sandra Oprică, Ștefania Burcea, Ioana Ionescu, Gabriela Gurău, Roxana Croitoru

Mijlocași: Georgiana Vasile, Mihaela Merlan, Alexandra Sfiea, Camelia Moraru, Andreea Uţă, Florentina Istrate, Diana Rădoi, Melissa Buleandră

Atacanți: Maria Șoimu, Nicoleta Barbos, Ioana Oprescu, Adina Dorobanţu

Antrenor: Mihai Tătăranu


933 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin