Connect with us

TENIS

Premieră în tenisul de masă din Sălaj. Alesia Sferlea, campioană naţională!


Sportiva de la CSM Zalău a cucerit prima medalie de aur la Campionatul Naţional de juniori III pentru judeţul nostru din istoria acestui sport. De-a lungul anilor, au mai existat campioni naţionali din Sălaj, este vorba de Dan Fărcaş, Ionuţ Seni, Andrada Vincze şi Demjen Eszer, dar la alte categorii de vârstă


Înaintea competiţiei desfăşurată în week-end la Dumbrăviţa (judeţul Timiş), toate speranţele celor de la CSM Zalău se îndreptau către cuplul Alesia Sferlea – Demjen Eszter, care era favoritul numărul 1 în întrecerea de dublu. Din păcate, cele două sportive de la CSM Zalău au fost eliminate în faza sferturilor, după un meci încins în care au pierdut cu 3 – 2.

“De fapt, aceasta a fost finala şi de departe a fost şi cel mai disputat meci de la dublu”, avea să spună antrenorul Victor Puie după competiţie.

Surpriza a venit însă la individual, acolo unde Alesia Sferlea a încurcat toate calculele hârtiei. Deşi este cu un an mai mică decât majoritatea concurentelor, tensimena de la CSM Zalău a reuşit să treacă peste supărarea eliminării de la dublu şi s-a mobilizat exemplar, câştigând toate meciurile, devenind astfel campioană naţională!!!

Sportiva originară din Oradea s-a impus cu scorul de 3 – 1 în toate cele cinci partide disputate şi a adus la Zalău prima medalie de aur la categoria juniori III din istorie!

“Alesia a jucat foarte bine şi s-a impus fără probleme în toate meciurile. Sunt mândru de această performanţă. De fapt, sunt mândru de două ori, deoarece şi la băieţi s-a impus un copil pregătit de Ionuţ Seni, nimeni altul decât fostul meu elev!? Zalăul a mai avut campioni la tenis de masă, dar nu la această categorie, astfel că acum am reuşit o premieră istorică”, a precizat Victor Puie.

Aşadar, micuţa Alesia Sferlea intră în cartea de aur a tenisului de masă din judeţul nostru, acolo unde se mai află încă patru campioni, este vorba de Andrada Vincze (aur la junioare II şi tineret), Ionuţ Seni (tineret), Dan Fărcaş (tineret, juniori) şi Demjen Eszter (categoria 8 – 10 ani)!

Revenind la Alesia, de precizat că performanţa din acest an a fost anunţată într-un fel chiar de anul trecut, atunci când bihoreanca a devenit vicecampioană naţională, la categoria 8 – 10 ani.

Aurul cucerit în Banat o propulsează pe sportiva de la CSM Zalău direct la lotul naţional, astfel că ea va face parte din delegaţia României pentru “Euro Mini Champ”, altfel spus Campionatul European de juniori III programat în luna august în Franţa, la Strasburg.

Trebuie precizat că Alesia Sferlea a câştigat o medalie şi în concursul de dublu-mixt, acolo unde a cucerit “bronzul” împreună cu Luca Oprea (Steaua Bucureşti). În drumul spre finală, cei doi au fost opriţi de un cuplu în care s-a aflat Horia Ursuţ, elevul zălăuanului Ionuţ Seni de la Steaua Bucureşti!

În fine, să mai spunem că la Naţionalele de la Dumbrăviţa (n. r. cea mai bogată comună din România şi unde se află sala de sport cu cele mai bune condiţii pentru practicarea acestui sport din ţară!) au mai participat încă patru sportive de la CSM Zalău, este vorba de Demjen Eszter, Briana Iacob, Camelia Chira şi Demjen Kata. Dintre acestea, cea mai bună prestaţie a avut-o maramureşeanca Camelia Chira, cea care a ajuns până pe tabloul principal de 32.

1534 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS