Connect with us

DIVIZIA A1

Zălăuanul Mihai Criste a promovat cu VCM Piatra Neamţ!


Legitimat nu mai puţin de patru ani la Steaua Bucureşti, voleibalistul în vârstă  de 22 de ani a evoluat în sezonul trecut sub Petricica, acolo unde a pus umărul  la revenirea grupării moldave în prima scenă a voleiului românesc


Mihai Alexandru Criste (n. 6 februarie 1996) a fost cel mai bun voleibalist al generaţiei de la CSS Zalău. Când era încă junior, a părăsit oraşul de la poalele Meseşului în căutarea succesului.

La 17 ani, a luat viaţa în piept şi s-a transferat Steaua Bucureşti. Timp de patru ani, talentatul zălăuan a evoluat pe postul de secund la gruparea din capitală, cu care a şi promovat în Divizia A1.

Un sezon, a jucat în prima ligă, dar în vara anului trecut s-a despărţit pe cale amiabilă de gruparea “roş-albaştrilor”, deoarece acolo s-au stabilit obiective mai îndrăzneţe şi au fost transferaţi jucători străini cu experienţă.

Devenit jucător liber, Criste s-a transferat la Piatra Neamţ, acolo unde echipa retrogradase în liga secundă. Timp de un an, sălăjeanul a pus umărul la redresarea echipei.

Mai întâi, VCM Piatra Neamţ a câştigat Seria EST a Diviziei A2, după care a promovat en-fanfare, câştigând cu 3 – 0 toate meciurile de la turneul de promovare de la Câmpia Turzii!

“Am fost interesat să lucrez cu profesorul Dan Gavril la Piatra Neamţ, iar oportunitatea de a mai promova încă o dată în Divizia A, m-a ambiţionat şi mai mult. Întreg anul a fost unul foarte complicat, deoarece am avut un lot restrâns şi probleme destul de mari financiare, dar pe lângă aceasta atmosfera a fost mereu foarte bună la echipă. Acum, aştept noua ofertă şi planul pentru sezonul următor de la Piatra Neamţ, deoarece voi rămâne acolo să joc în Divizia A1”, ne-a declarat “secundul” Mihai Criste

1784 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1