Connect with us

HANDBAL

HC Zalău transferă doar jucătoare din România


“Vom face patru sau cinci transferuri şi este exclus să aducem jucătoare din străinătate”, a spus Gheorghe Tadici


Deşi a avut parte de un program extrem de încărcat, HC Zalău a reuşit rezultate notabile în sezonul 2017 – 2018, atât în Cupa EHF, cât şi în Liga Naţională. După ce în cupa europeană a ajuns până în sferturi, în campionat, formaţia zălăuană s-a clasat pe locul 5, poziţie care îi asigură calificare în cupele europene şi pentru stagiunea următoare.

Deocamdată, HC Zalău s-a despărţit de patru jucătoare, Ana Maria Dragut, Larisa Tamas, Paula Vişan şi Ana Ciolan, dar Gheorghe Tadici nu îşi face mari griji.

“Nu este niciun fel de problemă, în anii trecuţi au mai plecat şi alte jucătoare. Nu este tocmai plăcut, dar noi avem menirea să creştem jucătoare, iar când se conacrează şi se ridică la un anumit nivel suntem nevoiziţi să le cedăm. După cum se ştie, la început le luăm pe bani puţini, salarii mici şi după aceea au oferte pe salarii mai mari de trei, chiar patru ori decât la Zalău. Nu avem ce să le facem, fiindcă în alte părţi câştigă într-un an cât în patru la Zalău. Este absolut normal, fiindcă viaţa de sportiv de performanţă este scurtă şi trebuie să profiţi”, a spus Gheorghe Tadici.

 

În perioada următoare, conducerea tehnică şi cea administrativă trebuie să gândească strategia pentru  sezonul următor, iar antrenorul a dat asigurări că la echipă se vor face patru, chiar cinci transferuri.

 

Deja conducerea este în tratative cu unele handbaliste, dar încă nu putem vorbi cu exacticate ce jucătoare vor veni sub Meseş. Cert este că Tadici mizează să transfere tot jucătoare din România.

 

“Vom aduce doar jucătoare românce. Este exclus să aducem handbaliste de prin alte ţări. Vrem să contribuim în continuare la creşterea handbalului românesc, nu doar la creşterea handbalului din diverse ţări. Vom rămâne consecvenţi la un lot de 16 jucătoare, care este normal să le treci pe raportul de joc. Am avut 16 jucătoare şi vom merge în continuare tot pe un lot de 16 în sezonul următor.Vom face 4 sau 5 transferuri. Mai avem de aşteptat puţin pentru recuperarea lui Adina Sabău şi atunci vom şti exact”, a mai spus antrenorul Zalăului.                  

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL