Connect with us

HANDBAL

Turneul de baraj stabileşte şi ultimele două necunoscute din viitoarea stagiune a Ligii Naţionale la handbal feminin. PROGRAMUL TURNEULUI


CSM Slatina, Neptun Constanţa şi Dacia Mioveni în Grupa A, iar Danubius Galaţi, Ştiinţa Bucureşti şi SCM Timişoara în Grupa B vor juca pentru primul loc care asigură biletele pentru prima ligă şi în sezonul următor


Campionatul 2017 – 2018 din Liga Naţională s-a terminat duminică, odată cu disputarea ultimului joc, dintre Rapid Bucureşti şi HCM Rm. Vâlcea. Formaţia olteană s-a impus în capitală şi a urcat pe locul 4, astfel că în sezonul viitor va evolua în Cupa EHF, la fel ca şi HC Zalău (ocupanta locului 5) şi Măgura Cisnădie, care a terminat campionatul pe locul 3 şi pentru prima dată în istorie a reuşit să obţină o medalie.

După ce a câştigat Cupa EHF, SCM Craiova a devenit şi vicecampioana României, asigurându-şi locul secund în urma victoriei de la Dunărea Brăila. Echipa antrenată de Bogdan Burcea va juca din toamnă în Liga Campionilor, la fel ca şi CSM Bucureşti care a câştigat al patrulea titlu consecutiv.

În subsolul clasamentului, situaţia era clară înaintea ultimei etape, iar Rapid Bucureşti şi HCM Slobozia erau deja retrogradare. Dacă Danubius Galaţi era clar că va ajunge la baraj, situaţia s-a schimbat în cazul fetelor de la Universitatea Cluj, care s-au salvat direct după victoria de la Roman. Iar cum CSM Slatina a pierdut la Cisnădie, gruparea olteană va fi cea care va merge la barajul de menţinere/promovare.

Din liga secundă, au promovat câştigătoarele celor două serii, Minaur Baia Mare şi SCM Gloria Buzău, care se anunţă două echipe puternice pentru sezonul următor, având în vedere că deja au făcut câteva transferuri tari. Ultimele două necunoscute se vor afla la final de săptămână, după barajul de la Cisnădie unde participă şase echipe.

Din Grupa A fac parte CSM Slatina, Dacia Mioveni şi Neptun Constanţa, în timp ce în Grupa B au fost repartizate Danubius Galaţi, SCM Timişoara şi Ştiinţa Bucureşti.  În fiecare grupă vor avea loc câte trei meciuri  începând de joi şi până sâmbătă, iar câştigătoarele grupelor vor promova în prima ligă.


Turneul de baraj de la Cisnădie

Grupa A: Neptun Constanţa, Dacia Mioveni şi CSM Slatina

Joi, ora 16.00: Neptun Constanţa – Dacia Mioveni

Vineri, ora 16.00: CSM Slatina – Neptun Constanţa

Sâmbătă, ora 16.00: Dacia Mioveni – CSM Slatina

 

Grupa B: SCM Timişoara, Ştiinţa Bacău şi Danubius Galaţi

Joi, ora 18.00: SCM Timişoara – Ştiinţa Bucureşti

Vineri, ora 18.00: Danubius Galaţi – SCM Timişoara

Sâmbătă, ora 18.00: Ştiinţa Bucureşti – Danubius Galaţi


 

1075 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL