Connect with us

HANDBAL

După foarte mulţi ani, HC Zalău dă trei jucătoare la Naţionala de senioare! LOTUL CONVOCAT de selecţionerul Martin Ambrus


Ana Maria Dragut, Larisa Tamaş şi Paula Vişan – adică exact trei dintre jucătoarele de care HC Zalău se desparte la acest final de sezon – au fost convocate la lot pentru partidele oficiale din preliminariile Campionatului European cu Portugalia şi Austria!


HC Zalău rămâne o formaţie importantă în România, care produce jucătoare pentru echipa naţională. În fiecare sezon, Tadici a optat să transfere sub Meseş jucătoare pe care le poate creşte în valoare şi care într-un timp cât mai scurt să ajungă la porţile Naţionalei.

Satisfacţia antrenorului de la Zalău poate fi una mare, având în vedere că pentru două jocuri oficiale din preliminariile Campionatului European au fost convocate nu mai puţin de trei jucătoare care recent au terminat sezonul în tricoul lui HC Zalău.

Este vorba chiar de trei din cele patru jucătoare care în această vară vor pleca de la formaţia zălăuană, Ana Maria Dragut, Larisa Tamas şi Paula Vişan, pentru care meciul de la Slobozia a fost ultimul în tricoul Zalăului.

“Avem o satisfacţie vizavi de faptul că şase jucătoare, trei la senioare şi trei la tineret sunt convocate pentru jocurile de calificare la Campionatul European la senioare şi la Campionatul Mondial la tineret. Acest lucru înseamnă că s-a muncit bine în ultimii ani. Aşteptăm să fie convocate şi altele şi probabil că din toamnă, cel puţin la tineret vom avea încă două sau trei convocate, poate şi la senioare”, a spus Gheorghe Tadici.

Dacă Ana Maria-Dragut a fost nelipsită de la lot în ultimul an şi jumătate ea evoluând chiar şi la Campionatul Mondial de anul trecut, Larisa Tamas şi portarul Paula Vişan ar putea debuta oficial în tricoul României. Până acum, cele două au mai fost cuprinse în acţiunile naţionalei, iar Larisa Tamaş s-a pregătit o săptămâna sub comanda lui Ambros Martin în stagiul de la Izvorani. Paula Vişan a mai fost convocată pentru lotul lărgit la meciul de la Cluj, cu Rusia, însă nu a apucat să debuteze.

România va juca cu Austria (31 mai, în deplasare) şi Portugalia (3 iunie, la Buzău), ultimele două partide din campania de calificare la Campionatul European din 2018, ce va avea loc în Franţa. Pentru cele două partide au fost convocate 20 de handbaliste, iar HC Zalău, SCM Craiova, HCM Rm. Vâlcea şi Corona Braşov sunt echipele care dau câte trei handbaliste la lot.

Să mai spunem că România este pe primul loc în grupa a IV-a, după patru meciuri disputate şi ar mai avea nevoie de un succes pentru a se califica la turneul final din luna decembrie.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 23 mai.


Lotul convocat:

Portari: Yuliya Dumanska (SCM Craiova), Denisa Dedu (Siofok), Paula Vişan (HC Zalău)

Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Cristina Florică (HCM Rm. Vâlcea)

Interi stânga: Larisa Tămaş (HC Zalău), Andreea Adespii Molnar (HCM Rm. Vâlcea), Cristina Neagu (CSM Bucureşti)

Centri: Cristina Laslo (Buducnost), Laura Pristaviţă (CSM Bistriţa), Eliza Buceschi (Corona), Ana Maria Ţicu (SCM Craiova)

Interi dreapta: Melinda Geiger (Siofok), Laura Popa (Corona), Ana Maria Dragut (HC Zalău)

Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona), Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti)

Pivoţi: Crina Pintea (Issy), Raluca Băcăoanu (HCM Rm. Vâlcea), Daniela Raţiu (CSM Bistriţa)


 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL