Connect with us

BOX

Pugilistul sălăjean Denis Stoica face pasul către Centrul Olimpic de la Brăila!


Talentatul pugilist de la CSM Zalău s-a remarcat prin calităţile sale demonstrate în rândul competiţiilor oficiale şi în perioada următoare ar urma să facă parte din importantul Centru de box, acolo unde va putea beneficia de toate condiţiile pentru a continua sportul de performanţă


În ultimii ani, judeţul Sălaj este recunoscut pe harta boxului românesc datorită rezultatelor obţinute de către Adrian Popuţea. Multiplu medaliat în cadrul competiţiilor naţionale la toate categoriile de vârstă, precum şi medaliat cu bronz în două rânduri la Centura de Aur a României şi o dată în cadrul Campionatului European Studenţesc (Rusia 2009), Popuţea a ţinut steagul sus pentru judeţul nostru în ceea ce priveşte acest sport.

Totuşi, sportivul se pregăteşte de retragere, chiar dacă sufletul nu îl lasă, iar în urma lui vin câţiva tineri cu potenţial care ar putea deveni “noul Adrian Popuţea” pentru boxul sălăjean.

Aici ne referim la Sergiu Moraru, medaliat cu aur la Cupa României, dar care în ultima perioadă se pare că a lăsat sportul deoparte, având în vedere că se află la Şcoala de Poliţie de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea.

Pe lângă acesta, tineri precum Denis Stoica au reuşit să-i impresioneze pe antrenorii de la CSM Zalău, precum şi pe alţii antrenori de la diverse cluburi, în cadrul competiţiilor oficiale la care a participat pugilistul sălăjean.

Cel mai bun rezultat reuşit de către pugilistul antrenat de maestrul Ioan Dragoş este fără doar şi poate titlul naţional, cucerit în finalul anului 2016, la categoria de greutate 56 de kilograme, acesta fiind inclus şi de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj între Laureaţii Anului Sportiv 2016 în Sălaj. Stoica mai are în palmares şi o medalie de argint obţinută la Campionatul Naţional.

Prin urmare, sportivul pregătit de Ioan Dragoş, va face pasul către Centrul Olimpic de la Brăila, acolo unde va putea beneficia de toate condiţiile necesare pentru a face performanţa mult dorită în acest sport, performanţă, pe care Denis şi-o doreşte încă de la vârsta de 11 ani, când a decis să practice boxul.

“M-am apucat de box la vârsta de 11 ani şi m-am putut bucura de rezultate bune de-a lungul timpului, reuşind să devin atât vicecampion naţionl, cât şi campion naţional. Faptul că voi merge la Centrul Olimpic de la Brăila este o şansă mare în viaţa mea pentru a face ceea ce îmi doresc încă de când eram copil”, ne-a declarat Denis Stoica.

Zicala “performanţa cere sacrificii” se potriveşte perfect şi în cazul lui Denis Stoica, care va traversa aproape toată ţara pentru a fi la Centrul Olimpic, şi astfel va fi departe de părinţi, precum şi de prietenii alături de care a copilărit.

“Ce să spun, îmi pare rău că voi fi departe de ei, dar nu am ce să fac. Asta îmi doresc cel mai mult, să ajung la performanţă. În plus, voi mai putea să vin să îi vizitez, când voi avea timp şi permisiune de la Centrul Olimpic”, ne-a mai spus talentatul pugilist în vârstă de 16 ani.

Despre acest transfer am vorbit şi cu maestrul Ioan Dragoş, care ne-a confirmat faptul că Denis Stoica va pleca la Centrul Olimpic de la Brăila.

“La Brăila se va pregăti cu totul. Va beneficia de masă şi cazare şi se va muta acolo cu tot cu şcoală. Atât el, cât şi părinţii sunt de acord cu această mutare, având în vedere că toţi îşi doresc ca Denis să facă performanţă. La Centrul Olimpic de la Brăila va beneficia de toate condiţiile necesare pentru a reuşi să facă performanţă în acest sport. La Brăila este unul dintre cele mai serioase centre, cu o conducere foarte bună şi din partea Primăriei Municipiului Brăila şi probabil, vor face o treabă bună acolo”, ne-a spus şi maestrul Ioan Dragoş.

1434 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX