Connect with us

Fără categorie

Mai mulţi bărbaţi au fost depistaţi de jandarmi la pescuit cu unelte ilegale


O acţiune specifică pe linie piscicolă a fost organizată în ultimele zile de jandarmii bistriţeni în contextul prevenirii şi combaterii pescuitului în perioada de prohibiţie. Misiunea a fost executată pe raza localităţii Braniştea, iar alături de jandarmi s-au aflat şi reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi


Pe raza localităţii Braniştea, pe malul râului Someş au fost depistate mai multe persoane care pescuiau, deşi ne aflăm în perioada de prohibiţie (07 aprilie-05 iunie). Mai mult decât atât, jandarmii au depistat inclusiv pescari care foloseau unelte ilegale.

Pentru abateri de la legislaţia legală în vigoare, au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 1.600 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, art. 59, lit. f, respectiv, art. 60, lit. d.

Jandarmii avertizează pe toţi pasionaţii de pescuit sportiv despre faptul că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pescuitul sportiv sau recreativ în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţieconstituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de  la 600 la 1.000 de lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau a autorizaţiei.

De asemenea, capturarea peştelui cu unelte de plasă şi cu pripoane, în râurile şi lacurile din zona de munte, precum şi în râurile colinare şi de şes, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 1.500 de lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului, a autorizaţiei sau a licenţei, după caz – se mai precizează într-un comunicat al Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul Jandarmeriei Bistrița.

2792 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie