Connect with us

HANDBAL

HC Zalău termină sezonul la Slobozia


În ultima etapă din campionat, sălăjencele joacă pe terenul unei echipe care deja a retrogradat în liga secundă. Ca să fie sigură că prinde locul 5, gruparea de sub Meseş trebuie să câştige la Slobozia, pentru a nu depinde de rezultatul partidei de sâmbătă, dintre Corona Braşov şi CSM Bistriţa


Prin victoria cu Danubius Galaţi, HC Zalău a rămas pe locul 5 în clasamentul Ligii Naţionale şi mai are un mic “hop” pentru a-şi păstra această poziţie, care i-ar aduce calificarea în cupele europene în sezonul următor.

Pentru a fi sigură că nu mai pierde acest loc, echipa lui Gheorghe Tadici trebuie să câştige partida de joi, de la Slobozia, acolo unde va întâlni o formaţie care la prima vedere nu mai are nicio miză. După ce în runda trecută, HCM Slobozia a pierdut în deplasarea de la Cluj, formaţia antrenată de Gheorghe Covaciu a retrogradat în liga secundă şi indiferent de rezultatul jocului cu HC Zalău nu poate să evite ultimele două locuri.

De cealaltă parte, pentru zălăuance, jocul din ultima etapă este foarte important, având în vedere că o eventuală victorie le-ar califica în Cupa EHF, fără să mai depindă de rezultatul meciului de sâmbătă dintre Corona Braşov şi CSM Bistriţa, formaţie ce se află la două puncte în spate.
În cazul în care HC Zalău pierde sau face egal la Slobozia, Bistrţa poate urca pe locul 5, dar numai în cazul în care se va impune la Braşov.

Gruparea de sub Meseş nu vrea însă să aştepte până sâmbătă pentru a vedea dacă prinde sau nu locul 5, astfel că îşi propune o victorie în partida de joi, de la Slobozia.

Acest joc este tratat cu maximă atenţie de către delegaţia Zalăului, care a plecat încă de marţi, spre Cheile Grădiştei, iar mai apoi azi, îşi va continua drumul spre Slobozia.

Tadici a deplasat aproape tot lotul, cu excepţia Anei Ciolan, care deja a semnat cu Corona Braşov, formaţie cu care se şi poate antrena, după cum a subliniat managerul clubului sălăjean.

Partida dintre HCM Slobozia şi HC Zalău se dispută joi, de la ora 16.00, în Sala Sporturilor “Andreea Nica” din Slobozia şi va fi arbitrată de o brigadă din Bucureşti, formată din Georgiana Doană şi Ana Maria Gogiu, în timp ce observator din partea FRH a fost delegat Nicolae Rus din Constanţa.

Să mai spunem că în meciul tur, HC Zalău a câştigat cu 27 – 17, iar anul trecut, tot în ultima etapă, gruparea sălăjeană reuşea o victorie clară la Slobozia, scor 31 – 20 care îi asigura medaliile de bronz. Acum, cu o victorie în Bărăgan, sălăjencele pot din nou sărbători o calificare în cupele europene.

Joi, ora 16.00, Sala Sporturilor “Andreea Nica” din Slobozia: HCM Slobozia – HC Zalău

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL