Connect with us

ALTE SPORTURI

Simina Pop, o fată “de aur”

Juniorii au fost însoţiţi de maestra Csilla Sajter, care se ocupa de pregatirea lor de un an si jumatate. În total, la cele 7 categorii de vârstă, au participat 513 sportivi din toate centrele şahiste cu tradiţie din ţară.

La concursul de şah practic, juniorii noştri au dovedit o bună pregătire şi au obţinut rezultate remarcabile, doi dintre ei (Simina Pop si Andrei Fărcaş) având şanse reale de a obţine clasări, care să le asigure selecţia în loturile naţionale sau chiar o medalie, şanse ratate în ultima rundă, când au pierdut în faţa unor sportivi mai bine cotaţi (în final Simina s-a clasat pe locul IX-XV, iar Andrei pe locul IX-XII). Şi ceilalţi 3 juniori au obţinut clasări în prima jumătate a clasamentului, toţi dovedind că talentul lor, dublat de o pregătire corespunzatoare şi o perseverenţă specifică sportivilor de performanţă, vor putea conduce la rezultate pe măsură în anii următori.

La concursul de dezlegări a venit, însă, adevărata satisfacţie: la categoria 8 ani fete, Simina Pop a fost singura şahista, care a reuşit să rezolve corect 3 din cele 6 poziţii cu un grad de dificultate deosebit de ridicat, clasându-se pe primul loc şi obţinand titlul de Campioană Naţională la această categorie. Astfel, dupa 32 de ani, ea devine a doua şahistă din Zalău care obţine un titlu de campioană naţională la şah, după succesul antrenoarei ei, maestra Csilla Sajter, campioană naţională de junioare la categoria 16 ani în anul 1978.

Bucuria a fost foarte mare, acest succes încununând talentul şi munca depusă în echipă în ultimul an şi jumatate. Trebuie spus că un aport important la aceste rezultate îl au şi părinţii copiilor, care nu au precupeţit niciun efort, inclusiv financiar, pentru a asigura participarea la competiţiile şahiste organizate în ultimul an la Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Mangalia sau Sibiu, competiţii ce au adus mai multe clasări pe locurile I – III pentru micii şahişti din Zalău.        Ciprian Petran

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI