Connect with us

HANDBAL

HC Zalău și-a luat la revedere de la fani printr-o victorie clară


La ultimul meci din acest sezon de pe teren propriu, formația condusă de Gheorghe Tadici a câștigat la scor cu Danubius Galați și cu o etapă înaintea finalului de campionat continuă să ocupe loc de cupă europeană


HC Zalău este pe cale să pună punct unui sezon epuizant, în care a fost angrenată în Liga Națională, Cupa României, dar și Cupa EHF, având rezultate notabile în toate cele trei întreceri.

Și această stagiune este cât pe ce să fie încheiată pe loc de cupă europeană de către echipa lui Tadici, care continuă să ocupe locul 5 în clasamentul Ligii Naționale, după ce în penultima rundă a câștigat și cu Danubius Galați.

Jocul de sâmbătă a fost plin de emoție pentru mai multe jucătoare care vor părăsi echipa la vară, Ana Maria Dragut, Larisa Tamaș, Ana Ciolan sau Paula Vișan afându-se pentru ultima dată în fața fanilor zălăuani. Cele patru jucătoare au primit buchete de flori la finalul jocului de la colege, de la antrenorul Gheorghe Tadici și președintele Tiberiu Marc, fiind aplaudate la scenă deschisă de către spectatori.

Ne-am fi așteptat și asistența din tribună să fie mai numeroasă, însă vremea de afară și probabil ora disputării jocului i-au făcut pe unii suporteri să își facă alte planuri.

Celor prezenți în tribună, echipa lui Tadici a dorit să le ofere o victorie, care în final a fost obținută la o diferență mare de scor.

Până să reușească să se desprindă, zălăuancele au avut de-a face cu o echipă a Galațiului extrem de ambițioasă, care și-a jucat ultima șansă pentru salvarea directă de la retrogradare.

Astfel, începutul de meci a fost echilibrat, iar HC Zalău a avut avantaj fragil în primele 5 minute. După 3 – 1 și 4 – 2, oaspetele au egalat în minutul 7 prin experimentata Alla Sheiko, după care Danubius Galați a preluat conducerea, 4 – 5 în minutul 8.

Vreo 10 minute, s-a mers ”cap la cap”, dar după două goluri marcate de Claudia Constantinescu în mai puțin de 30 de secunde, HC Zalău a reușit să se desprindă din nou la două goluri, 9 – 7 în minutul 17.

Cu Diana Nichitean precisă la aruncările de la 7 m, gazdele au condus cu 13 – 10 în minutul 26, dar la vestiare s-a intrat cu 13 – 11, deși HC Zalău a ratat două aruncări bune în ultimele minute, prin Ana Maria Dragut.

La reluare, diferența de valoare dintre cele două combatante a fost tot mai evidentă, iar gruparea de sub Meseș s-a desprins la cinci goluri, în doar trei minute, scorul devenind 16 – 11 în minutul 33.

Vizitatoarele nu au mai avut forță în atac și în următoarele aproximativ 20 de minute au marcat cam un gol la 5 minute! De cealaltă parte, HC Zalău s-a dezlănțuit și a făcut spectacol pentru fanii prezenți în tribună.

Tadici a rulat tot lotul, dar cu toate acestea echipa sa a marcat pe bandă rulantă și de la 16 – 12 în minutul 35, tabela a arătat 20 – 12 în minutul 40.

Diana Nichitean a arătat și în acest meci că este o jucătoare de mare viitor, reușind să aibă o evoluție bună, dar să și înscrie 5 goluri. Tânăra handbalistă a făcut ca în minutul 48  să se înregistreze cea mai mare diferență de pe tabelă, de 10 goluri, 23 – 13, tot aceeași diferență înregistrându-se și în minutul 52, 24 – 14.

În ultimele minute și Zalăul a lăsat-o mai moale și a câștigat la opt goluri diferență, mai având de trecut un mic hop, la Slobozia, pentru a-și asigura calificarea în viitoarea ediție a Cupei EHF.

HC Zalău – Danubius Galați 27 – 19 (13 – 11)

HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen – Diana Nichitean (5), Andrada Trif (5), Claudia Constantinescu (4), Ana Maria-Dragut (3), Dana Abed-Kader (2), Raluca Crap (2), Larisa Tămşa (2), Roxana Rob (2), Cristiana Nica (1), Andreea Stângă (1), Valentina Panici, Sabrina Lazea şi Ana Ciolan. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Danubius: Elena Şerban, Raluca Caragea – Nicoleta Safta (4), Andreea Miharţ (3), Elena Livrinikj (3), Cristina Chişu (2), Alla Sheiko (2), Andreea Taivan (2), Iulia Artean (2), Denisa Şelever (1), Cristian Marcu, Daciana Bălăban, Emilia Anghel şi Tamara Bokaric. Antrenor: Valeriu Costea

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL