Connect with us

FOTBAL

Sălăjeanul Adrian Micaş a promovat cu “U” Cluj în Liga a II-a


Talentatul mijlocaş din Chieşd a pus umărul la revenirea celei mai iubite echipe din Ardeal în cel de-al doilea eşalon. Alături de nume grele ale Universităţii, precum şi de suporterii care au împins “şepcile roşii” pe culmile succesului, Micaş a contribuit şi la această promovare asigurată de “U” cu patru etape înainte de finalul campionatului


Fotbalul românesc se află vizibil pe o pantă descendentă, iar dacă în Liga 1 evoluează echipe înfinţate de câţiva ani, echipele de tradiţie se zbat undeva prin ligile inferioare, iar acest lucru se vede în primul rând la numărul suporterilor prezenţi în tribunele stadioanele, sau mai bine zis, absenţi, pentru că multe echipe din prima ligă nu reuşesc să adune nici măcar 2.000 de spectatori, în tot acest timp, echipele de tradiţie strângând peste 3.000 de oameni în tribune la fiecare meci, la nivelul Ligii 3.

În fine, această situaţie s-ar putea schimba cât de repede, având în vedere că echipe de tradiţie, precum “U” Cluj, Petrolul Ploieşti sau UTA Arad ar putea reveni în elita fotbalului românesc.

Prima, pentru că aceasta ne interesează cel mai mult, având în vedere că în curtea “şepcilor roşii” se află nu mai puţin de 4 sălăjeni, a reuşit să îşi asigure promovarea în Liga a II-a, cu patru etape înainte de finalul campionatului.

Cu un nou proiect, “U” Cluj a luat-o de la zero în urmă cu doi ani şi după un sezon petrecut pe “coclaurile” din Liga a IV-a, gruparea “şepcilor roşii” a promovat în cel de-al treilea eşalon. Tot un sezon a petrecut şi aici, deoarece, după un sezon lung, din care au mai rămas de disputat patru etape, “U” şi-a asigurat matematic promovarea în Liga a II-a, după victoria categorică în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş II, scor 7 – 0.

Astfel, în doar doi ani, “U” Cluj va reveni în Liga a II-a. Dorin Goga, Gabriel Giurgiu, George Florescu, Octavian Abrudan, Mihai Onicaş sau Andrei Cordoş au lăsat în spate contracte mai bune, pentru a veni şi a pune umărul la succesul lui “U” şi la aceste două promovări succesive. Menţionam mai sus că în lotul alb-negrilor se află patru sălăjeni. Dacă portarii Rareş Pop şi Andrei Pop, precum şi Iustin Ardelean se află în lotul echipei a II-a, având în vedere vârstele fregede pe care le au, Adrian Micaş a fost un pion important în acest sezon pentru echipa pregătită de Adrian Falub.

Originar din comuna Chieşd, Micaş s-a făcut remarcat la LPS Satu Mare, de unde a făcut pasul către “U”, la insistenţele lui Neluţu Sabău. Chiar dacă pasul a fost unul uriaş, mijlocaşul sălăjean trecând de la juniori, direct la cea mai iubită echipă din Ardeal, la seniori, acesta nu s-a lăsat intimidat şi şi-a demonstrat calităţile încă de la început.

Fie că antrenor a fost Ioan Ovidiu Sabău, Marius Popescu sau Adrian Falub, Adrian Micaş şi-a găsit mereu un loc în primul 11 al lui “U”.

Sălăjeanul a evoluat în marea majoritate a sezonului ca titular, în centrul terenului, alături de Gabriel Giurgiu, un fost campion al României, sau de George Florescu, un fost internaţional. Despre această promovare, dar şi despre faptul că a evoluat alături de jucători cu o vastă experienţă, Micaş nu are decât cuvinte frumoase de spus.

“Pentru mine a fost o experienţă nouă venind de la juniori în Liga a III-a la ‘U’ unde promovarea era o normalitate pentru toată lumea. M-am integrat repede şi mă bucur că am pus umărul la promovare. A fost un sezon reuşit pentru noi şi sunt împlinit ştiind că suntem promovaţi cu patru etape înainte de final. Nu am decât cuvinte de laudă la adresa jucătorilor cu experienţă. Sunt oameni de caracter de la care nu am decât de învăţat. Se vede că au jucat la cel mai înalt nivel şi lângă ei pot progresa mult mai repede”, a declarat Adrian Micaş, pentru Sportul Sălăjean.

Toată această reuşită era mult mai greu de obţinut dacă alături de “U” nu erau suporterii minunaţi, care împingeau echipa de la spate la fiecare meci. Tânărul mijlocaş sălăjean nu i-a uitat şi consideră suporterii principalul factor pentru promovarea reuşită de “şepcile roşii”.

“Suporterii sunt principalul factor pentru această promovare. De fiecare dată au fost alături de noi, indiferent de locaţie. Au demonstrat tuturor că ‘U’ este cea mai iubită echipă din Ardeal şi ţin să le mulţumesc că au fost alături de noi mereu”, a mai spus mijlocaşul în vârstă de 19 ani.

Dacă în aceşti doi ani, “U” Cluj mai mult a defilat pe teren şi nu a întâmpinat probleme serioase, din sezonul următor totul se va schimba, iar la nivelul celui de-al doilea eşalon, meciurile vor fi mult mai grele, dar cu siguranţă şi atractive, având în vedere că “U” va fi prezentă în noul sezon din Liga a II-a alături de echipe precum Petrolul Ploieşti, UTA Arad, Poli Timişoara, Farul Constanţa sau FC Argeş.

“Într-adevăr, din sezonul următor va fi mai greu, mai promovează şi alte echipe de tradiţie şi o să fie multe meciuri grele, dar frumoase”, a încheiat Micaş.

Miercuri, “şepcile roşii” au câştigat un nou meci, în deplasarea de la ocupanta locului secund, ACS Fotbal Comuna Recea, acolo unde s-au duelat sălăjenii Adrian Micaş şi Romario Rus.

Totuşi, până la începerea unei noi aventuri, în sezonul următor, “U” Cluj mai are de disputat încă trei meciuri din actualul campionat. După meciul de miercuri, “U” va primi sâmbătă vizita celor de la Metalurgistul Cugir, iar la finalul partidei, clujenii vor fi premiaţi de Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, pentru câştigarea locului 1 în Seria a V-a din Liga a III-a.

Sursa foto: Cristian Cosma

Mai multe, în ziarul Sportul Sălăjean din 16 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL